I ching – Eirik Raude

Per Nørgård: I Ching · Magnus Lindberg: Metal Work · Mark Adderley: Mechanicsmer… I

Eirik Raude, percussion · Frode Haltli, accordion

På denne utgivelsen tar Eirik Raude for seg tre store komposisjoner, og allerede med sin CD-debut plasserer han seg blant Norges mest spennende solister, uansett genre!

kr 139

Energi, eksplosivitet, groove

Energi, eksplosivitet, groove – elementer som publikum har et forhold til gjennom populærmusikk, blir broen for mange over til ny seriøs musikk. I den rendyrkede slagverksmusikken finner man som lytter igjen denne energien. På denne utgivelsen tar Eirik Raude for seg tre store komposisjoner, og allerede med sin CD-debut plasserer han seg blant Norges mest spennende solister, uansett genre!

Nørgårds mesterverk I Ching henter ut alle former for energi som forefinnes i naturen, og lar oss oppleve den gjennom musikk. Lindbergs Metal Work er en duo for slagverk og akkordion, tittelen refererer til bruken av metallisk slagverk og metalltungene i akkordionets piper. På det siste stykket, Mechanics I, er Raude alene på scenen – og denne gangen er instrumentet marimba. Spektakulært virtuost anlagt musikk, som Eirik Raude håndterer på mesterlig vis.

Les mer

Energi, eksplosivitet, groove – elementer som publikum har et forhold til gjennom populærmusikk, blir broen for mange over til ny seriøs musikk. I den rendyrkede slagverksmusikken finner man som lytter igjen denne energien. Komponister leker med dette, både med innfrielse av forventninger og ved totalt fravær av likhetstrekk. På denne utgivelsen tar Eirik Raude for seg tre store komposisjoner, og allerede med sin CD-debut plasserer han seg blant Norges mest spennende solister, uansett genre!

Forandringenes Bok

Tittelsporet I Ching henter tematikk fra den 3000 år gamle Forandringens Bok, og hver av de fem satsene har titler direkte fra dette verket som består av spådommer. Nørgårds mesterverk henter ut alle former for energi som forefinnes i naturen, og lar oss oppleve den gjennom musikk. I løpet av verket benytter Eirik et helt arsenal av instrumenter, faktisk er det flere steder man som tilhører har vondt for å tro at det bare er én utøver som spiller! Det er også passasjer der en indre meditativ holdning speiles, for eksempel i sats 3 «The Gentle and the Penetrating», der ‘tommelpianoet’ calimba er eneste instrument.

Samspill med Frode Haltli

Metal Work er en duo for slagverk og akkordion, tittelen refererer til bruken av metallisk slagverk og metalltungene i akkordionets piper. Frode Haltli, som vant Spelemannprisen i 2002 i klassen for samtidsmusikk, er medspiller i dette verket. På det siste stykket, Mechanics I, er Raude alene på scenen – og denne gangen er instrumentet marimba. Igjen er det spektakulært virtuost anlagt musikk, som Eirik Raude håndterer på mesterlig vis.

Erfaren debutant

Eirik Raude er merittert som solist og kammermusiker, og i 2001 vant han en plass i Rikskonsertenes INTRO Klassisk program, som resulterte i en rekke konserter spredt over det ganske land. Torsdag 18 november er han solist foran orkesteret han til daglig spiller i, Oslo Filharmoniske Orkester. Verket er For a Change, Nørgårds versjon for slagverkssolist og orkester. Etter dette går turen til Europa på solo-turné før jul.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012558

Katalognummer: PSC1255

Priskategori : CD