Frode Haltli

Frode Haltli (f. 1975) begynte å spille trekkspill som 7-åring. Han vant de neste årene en rekke nasjonale konkurranser. Haltli studerte ved Norges musikkhøgskole, videre ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium hvor han ble uteksaminert fra Solistklassen i 2000. I 2001 ble han kåret til Rikskonsertenes «Årets unge solist», og han mottok andre pris i International Gaudeamus Interpreters Competition 1999 i Nederland. De påfølgende årene etablerte han seg som internasjonal solist og kammermusiker. Han har vært solist med orkestre over hele…

Sorter etter:

Frode Haltli (f. 1975) begynte å spille trekkspill som 7-åring. Han vant de neste årene en rekke nasjonale konkurranser. Haltli studerte ved Norges musikkhøgskole, videre ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium hvor han ble uteksaminert fra Solistklassen i 2000.

I 2001 ble han kåret til Rikskonsertenes «Årets unge solist», og han mottok andre pris i International Gaudeamus Interpreters Competition 1999 i Nederland.
De påfølgende årene etablerte han seg som internasjonal solist og kammermusiker. Han har vært solist med orkestre over hele verden, og opptrådt med samme selvfølgelighet på samtidsfestivaler i Warsawa, Witten og Huddersfield som på internasjonal kammermusikk-, jazz- og folkemusikkfestivaler.

Haltli har samarbeidet med en rekke komponister, blant dem Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Bent Sørensen, Rolf Wallin, Atli Ingólfsson, Hans Abrahamsen, Jo Kondo og Sam Hayden.

Debutalbumet «Looking on Darkness» ble utgitt på ECM i 2002 og mottok Spelemannprisen i kategorien samtidsmusikk. På «Passing Images» utgitt på ECM i 2007 medvirker også trompetisten Arve Henriksen, bratsjisten Garth Knox og vokalisten Maja Solveig Kjelstrup Ratkje i en lyrisk utforskning av folkemusikk i retninger mot samtidsmusikk og fri improvisasjon. Han spiller jevnlig i trioen POING med saxofonist Rolf-Erik Nystrøm og Håkon Thelin på kontrabass. De har urframført over 60 verker av komponister fra hele verden, og utgitt flere album.

Frode Haltli har vært med på en rekke transkulturelle prosjekter, og spilt mye musikk med utspring i norsk folkemusikk, først og fremst i trioen RUSK med folkesangeren Unni Løvlid og Vegar Vårdal på fele. Siden utgivelsen av «Yeraz» på ECM i 2008 med saxofonisten Trygve Seim, har han også turnert mye med denne duoen.

Frode Haltli underviser i akkordeon ved Norges musikkhøgskole.

September 2012