Holst/Grainger/Schmitt – The Staff Band of the Norwegian Armed Forces

Gustav Holst: Suites no. 1 & 2 · Percy Grainger: A Licolnshire Posy, Irish Tune, Shepherd's hey · Florent Schmittmer…: Dionysiaques

The Staff Band of the Norwegian Armed Forces · Eivind Aadland, conductor

På dette albumet finner vi fantastiske verker for militærorkester av komponister som Percy Grainger, Florence Schmitt og Gustav Holst.

kr 139

Midl. tomt på lager

Sjanger: Brass

Musikk for militærorkester

Forsvarets Stabsmusikkorps er Forsvarets representasjonskorps som deltar ved offisielle statsbesøk, vaktparader og konserter i forbindelse med vaktskifte ved Det Kgl. Slott, og ellers andre høytidelige arrangementer i Regjeringens, Stortingets og Forsvarets regi. De senere årene har korpset også fått en større betydning i forholdet til det sivile musikk- og kulturliv i byen, med offentlige konserter, institusjonskonserter, konserter i parker og i kirker og forøvrig deltagelse ved kulturarrangementer av forskjellige slag. På dette albumet fremfører de, under ledelse av dirigent Eivind Aadland, høydepunkter fra den europeiske militærmusikken.

Dagens militærorkestre bygger på den latinske tradisjonen og kan beskrives som en symfonisk blåse- og slagverksbesetning. Det eksisterer ingen stor tradisjon blant de såkalte ”seriøse” komponister for å skrive musikk for militærorkesterets besetning, men på dette albumet finner vi fantastiske verker for nettopp denne besetningen av komponister som Percy Grainger, Florent Schmitt og Gustav Holst.

Eivind Aadland |Florent Schmitt |Gustav Holst |Jørn Pedersen |Percy Grainger |The Staff Band of the Norwegian Armed Forces

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012084

Katalognummer: PSC1208

Priskategori : CD