• PSC1266_front
  • Guro_Kleven_Hagen_2014_BW_profile_Photo_Observatoriet.jpg
  • PSC1266_inlay_web.jpg

Guro Kleven Hagen – Bruch 1st and Prokofiev 2nd Violin Concertos – Guro Kleven Hagen

MAX BRUCH: Concerto for Violin and Orchestra no. 1 · SERGEI PROKOFIEV: Concerto for Violin and Orchestra nomer…. 2

Guro Kleven Hagen, violin · Oslo Philharmonic Orchestra · Bjarte Engeset, conductor

Gjennom snart 40 år har Simax Classics aldri gitt ut en debutplate med fiolinsolist og symfoniorkester – vi har nok ventet på Guro.

kr 139

Årets solist-debut på CD?

Guro Kleven Hagen er en reflektert og intuitiv kunstner, sine unge år til tross. Som solist med Oslo Filharmoniske Orkester vekker hun stor begeistring både hos kritikere, publikum og orkesterets musikere. Det er pilarer i fiolinlitteraturen på programmet for hennes debututgivelse. Max Bruchs fiolinkonsert er den mest kjente – solisten gjør sin entré med en lang, åpen G, fiolinens dypeste tone. Guro fanger lytteren med én gang, og binder videre sammen både de lange linjene og de halsbrekkende virtuose passasjene i konserten. Prokofievs konsert nr. 2 er kanskje mindre kjent, men står Guros hjerte veldig nært. Hør for eksempel hvordan hun løfter frem musikken i den betagende vakre 2. satsen gjennom sin lysende, varme tone. Guro Kleven Hagen er født i 1994 på Fagernes i Valdres. Hun har spilt fiolin siden hun var 6 år og er nå så heldig å spille på et nydelig instrument med en spesiell forhistorie. Hennes C. Bergonzi var tidligere mesterfiolinisten Fritz Kreislers instrument i en årrekke og på mange innspillinger. Fiolinen eies av Dextra Musica.

Les mer

19-årig fiolinist gjør sin debutinnspilling med kjente fiolinkonserter på programmet. Hun har Norges fremste orkester med seg. Hun heter Guro Kleven Hagen.

Store fiolinkonserter

Det er pilarer i fiolinlitteraturen på programmet for denne utgivelsen. Max Bruchs fiolinkonsert er den mest kjente – solisten gjør sin entré med en lang, åpen G, fiolinens dypeste tone. Åpningen er legendarisk: her er det ingen ting å gjemme seg bak, bare et buestrøk på en åpen streng. Guro fanger lytteren med én gang, og binder videre sammen både de lange linjene og de halsbrekkende virtuose passasjene i konserten. Prokofievs konsert nr. 2 er kanskje mindre kjent, men står Guros hjerte veldig nært. Hør for eksempel hvordan hun løfter frem musikken i den betagende vakre 2. satsen gjennom sin lysende, varme tone.

Guro med Kreislers fiolin

Guro Kleven Hagen er født i 1994 i Fagernes, Valdres. Hun har spilt fiolin siden hun var 6 og begynte som elev ved Barratt Dues Musikkinstitutt da hun var bare 8 år gammel. Hun debuterte med Oslo Filharmoniske Orkester under ledelse av Jukka-Pekka Saraste i 2010/11-sesongen, og ble umiddelbart re-engasjert til dra på turné med orkesteret i 2011/12-sesongen. Guro har vunnet en rekke priser i nasjonale og internasjonale solistkonkurranser. I 2008 ble hun kåret til «Årets musiker» under Ungdommens Musikkmesterskap, og i 2010 fikk hun andrepris i Eurovisjonens konkurranse for unge musikere i Wien. Hun har i tillegg vunnet Prinz-von-Hessen-Preis i Kronberg (Tyskland), NRKs solistkonkurranse «Virtuos», «Den norske solistpris», Statoils klassiske musikkstipend, og ble i 2010 tidenes første norske prisvinner i den internasjonale Menuhin-konkurransen. For tiden studerer hun ved Hanns Eisler Hochschule für Musik i Berlin. Guro er så heldig å spille på et nydelig instrument med en spesiell historie. Hennes C. Bergonzi var tidligere mesterfiolinisten Fritz Kreislers instrument i en årrekke og på mange innspillinger. Fiolinen eies av Dextra Musica.

Deler erfaring med sine medstudenter

Det er ingen hemmelighet at det et svært høyt nivå hos unge musikere i Norge anno 2014. Det handler om et godt oppbygget undervisningsopplegg flere steder, ikke minst i regi av Barratt Due Musikkinstitutt. Men vi skal også legge merke til at den nye generasjonen mer enn gjerne deler av sin erfaring med sine medstudenter: Under redigeringsarbeidet med denne platen inviterte Guro, i samarbeid med Dextra Musica, studenter på Barratt Due til en times «underveis-session»: en detaljert og åpen situasjonsrapport med lytteeksempler, tanker og diskusjon.

Bjarte Engeset |Guro Kleven Hagen |Jørn Pedersen |Max Bruch |Oslo Philharmonic Orchestra |Sergei Prokofiev

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012664

Katalognummer: PSC1266

Priskategori : CD