Guro Kleven Hagen

Guro Kleven Hagen (f. 1994) debuterte i 2011 med Oslo-Filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden da jobbet som solist og kammermusiker i inn- og utland. Hennes innspilling av Prokofieffs andre og Bruchs første fiolinkonserter med Oslo-Filharmonien og Bjarte Engeset ble plukket ut som “Editor’s Choice of the Month” i det internasjonalt anerkjente Gramoph,one Magazine i august 2014. Innspillingen ble også nominert av Gramophone Magazine som en av de beste klassiske utgivelsene i 2014/15. Guro har vært solist med…

Sorter etter:

Guro Kleven Hagen (f. 1994) debuterte i 2011 med Oslo-Filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden da jobbet som solist og kammermusiker i inn- og utland. Hennes innspilling av Prokofieffs andre og Bruchs første fiolinkonserter med Oslo-Filharmonien og Bjarte Engeset ble plukket ut som “Editor’s Choice of the Month” i det internasjonalt anerkjente Gramoph,one Magazine i august 2014. Innspillingen ble også nominert av Gramophone Magazine som en av de beste klassiske utgivelsene i 2014/15. Guro har vært solist med orkestre i Tyskland, Russland, Østerrike, Danmark, Sverige, Polen, Estland, Israel, Jordan og Norge, og arbeidet med dirigenter som Vasily Petrenko, Krzysztof Urbanski, Ed Garner, Christian Vasques, Christian Arming, Cornelius Meister, Ari Rasilainen og Eivind Aadland.

Som kammermusiker har Guro spilt med blant andre Janine Jansen, Leif Ove Andsnes, Maxim Rysanov, Shlomo Mintz, István Várdai, Itamar Golan, Ida Haendel, Håvard Gimse, Henning Kraggerud og Christian Ihle Hadland. Hun har også tatt del i flere store musikkfestivaler, som Verbier Festival i Sveits, og er ofte å høre under norske festivaler som Festspillene i Bergen, Risør kammermusikkfestival, Festspillene i Elverum og Oslo kammermusikkfestival. Hun er for tiden kunstnerisk leder for Valdres sommersymfoni, og har vært med å etablere Edvard Munch Ensemble.

Guro har vunnet priser i flere internasjonale konkurranser. I 2010 fikk hun 2. pris i “Eurovision Young Musician” i Wien, en konkurranse direktesendt på TV over store deler av Europa, og samme år ble hun tildelt “EMCY Prize for Music” i den internasjonale Menuhin-konkurransen. Da hun var 14 år ble hun kåret til “Årets musiker” under Ungdommens musikkmesterskap og som femtenåring fikk hun “Prinz-von-Hessen-Preis” i Kronberg i Tyskland. I tillegg ble hun i 2010 tildelt “Den norske solistpris”, i 2013 fikk hun Statoils talentstipend innen klassisk musikk og i 2014 mottok hun Arve Tellefsens musikkpris. Guro har nettopp avsluttet studier med Antje Weithaas ved “Hochschule für Musik Hanns Eisler” i Berlin, etter å ha gått flere år på Barratt Due musikkinstitutt i Oslo med Stephan Barratt-Due og Alf Richard Kraggerud som lærere.

Guro spiller på en C. Bergonzi, også kjent som “Kreisler-Bergonzi” på lån fra Dextra Musica.

Mars 2017