Gunnar Sønstevold – Stockholm Wind Quintet

Gunnar Sønstevold: Duet for flute and oboe; "Rose i kremmerhus" for harp and wind quintet; Wind Quintet no.1 "Tjuagutten"; Wind Quintetmer… no.2

Stockholm Wind Quintet · Elisabeth Sønstevold, harp

Fra lystig lek i bergenske smug til søken mot Fartein Valens lange dissonerende linjer – innenfor dette spennet klinger musikken til Gunnar Sønstevold.

kr 139

En musikkdramatiker av rang

Gunnar Sønstevold er kanskje aller mest kjent som filmkomponist. Hans musikk for flere norske kjente filmer som ”Ni liv”, ”Englandsfarere”, ”Kampen om tungtvannet” og ”Det brenner i natt”, viser hans usedvanlige evne som musikkdramatiker. Men også hans kammermusikalske verk er av stor betydning, der de presenterer en komponist med høye musikalske krav og perfeksjonisme.

Fra lystig lek i bergenske smug til søken mot Fartein Valens lange dissonerende linjer – innenfor dette spennet klinger musikken til Gunnar Sønstevold. Når en lytter til verkene på denne platen, går assosiasjonene snart til jazz, snart til julemelodien ”Bjelleklang”, andre ganger til Griegs ”Solveigs sang” eller til Valens ”Kirkegården ved havet”. Fremført av Stockholms Blåsarkvintett, Sveriges fremste i sitt slag, med gjesteopptreden av Elisabeth Sønstevold på harpe, er dette albumet en fantastisk introduksjon til de kammermusikalske verkene til en komponist som har hatt en betydelig påvirkning på både den norske kunstmusikalske verden og den norske underholdningsmusikken.

Arne Akselberg |Elisabeth Sønstevold |Gunnar Sønstevold |Stockholm Wind Quintet

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560108020

Katalognummer: PSC1080

Priskategori : CD