Guitarmusic of Antoine de L’Hoyer, vol 2 – Erik Stenstadvold

Antoine de L'Hoyer: Six Duos Consertants; Sixmer… Serenades

Martin Haug, guitar · Erik Stenstadvold, guitar

Etter suksessen med deres første album returnerer duoen Erik Stenstadvold og Martin Haug nok en gang til Antoine de Lhoyers ukjente, men viktige, gitarmusikk.

kr 139

Volum to av Antoine de Lhoyers gitarmusikk

Opptil ganske nylig var musikken til Antoine de Lhoyer ukjent for nærmest alle gitarister, for ikke å snakke om den generelle allmennheten. Høyst urettferdig, med tanke på at de Lhoyer burde anses som en av de sentrale gitarkomponistene fra 1800-tallet, og definitivt den fremste franske gitarkomponisten gjennom all tid. Duoen Erik Stenstadvold og Martin Haug returnerer nok en gang til de Lhoyers musikk, etter deres forrige album ”Antoine de Lhoyer: Music for Two Guitars” (PSC1119), utgitt i 1994 på Simax Classics til bred publikumssuksess, med noen av komponistens største verker for to gitarer. På dette nye volumet presenterer duoen de Lhoyers “Six Duos Concertans pour Deux Guitares” og “Six Sérénades Faciles pour Deux Guitares”, og representerer dermed hans mindre komposisjoner – men av like høy kvalitet.

Erik Stenstadvold, en respektert autoritet på 1800-talls gitar musikk, dets historie og utøvelsespraksis, og Martin Haug, gitarist, komponist, kunstjournalist og musikkritiker, etablerte deres duo i 1989 med mål om å presentere originalt 1800-talls repertoar for to gitarer fremført på periodeinstrumenter. Dette er deres andre album som duo.

Antoine de L’Hoyer |Birgitte Stærnes |Erik Stenstadvold |Martin Haug

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011896

Katalognummer: PSC1189

Priskategori : CD