Grieg a cappella – Gli Scapoli

Edvard Grieg: Four Hymns, op.74 ; Holberg Cantata; Songs for Male Choirmer…; etc

Gli Scapoli · Oslo Philharmonic Choir · Kjell Magnus Sandve, tenor · Stefan Sköld, conductor · Per Vollestad, barytone

Med verker som omfatter hele Griegs karriere er dette albumet en skattkiste med vakker musikk som venter på å bli oppdaget.

kr 139

Sjanger: A cappella

Griegs ukjente korverker

Kormusikken har ingen sentral plass i Edvard Griegs produksjon. Det var først og fremst i klaververkene, romansene og kammermusikken at Grieg utviklet sin personlige stil. De fleste av hans korverker er da også kommet noe i skyggen av a-mollkonserten, Peer Gynt-musikken og de lyriske stykkene for klaver. Mange av hans korverker blir svært sjelden framført, og med unntak av ”To religiøse kor” og ”Fire salmer” har verkene fremført av Oslo Filharmoniske Kor på denne platen ikke tidligere blitt innspilt. På denne platen er det også første gang vi får en så bred presentasjon av Griegs a cappella korverker.

Det er Oslo Filharmoniske Kor, det unge koret Gli Scapoli (eller ”Ungkarene”), baryton Per Vollestad og tenor Kjell Magnus Sandve, og dirigent Stefan Skøld, som fremfører Griegs korverker på dette albumet og sikrer den høye kvaliteten disse verkene krever og fortjener. Med verker som omfatter hele Griegs karriere – fra ”Dona nobis pacem”, skrevet under hans studietid i Leipzig, til det siste verket han noen gang skrev, ”Fire salmer” – er dette albumet en skattkiste med vakker musikk som venter på å bli oppdaget.

Arne Almroth |Edvard Grieg |Gli Scapoli |Kjell Magnus Sandve |Oslo Philharmonic Choir |Per Vollestad |Stefan Sköld

Utgivelsesdato: 04.01.1999

EAN : 7033662011872

Katalognummer: PSC1187

Priskategori : CD