• PSC1263.jpg
  • Ellen-Ugelvik.jpg

George Crumb: Makrokosmos I & II – Ellen Ugelvik

GEORGE CRUMB: Makrokosmos I · Makrokosmosmer… II

Ellen Ugelvik, piano

Det er musikere som Ugelvik som virkelig gir oss tro på at samtidsmusikken har noe å si oss. [Bergens Tidende]

kr 149

En fryktløs klaverdebutant med blikk for stjernene

Ellen Ugelvik gir konserter med samtidsmusikk over hele verden. Hennes platedebut kommer her: George Crumbs mesterverk Makrokosmos I & II for første gang i Surround Sound.

Kritikerne kaller henne «fryktløs, uforglemmelig, overbevisende, kompromissløs, virtuos og imponerende» i de strålende kritikkene hun høster overalt. På debutplaten sin tar hun for seg en av de virkelige klassikerne i det nye klaverrepertoaret, og Ellen Ugelviks Makrokosmos innfrir til fulle.

Dette er ein pianist som våger gå nye veier, og som gjer det meir overbevisande enn nokon annan norsk utøvar.
(Stavanger Aftenblad, 13.8.2007)

Det er musikere som Ugelvik som virkelig gir oss tro på at samtidsmusikken har noe å si oss. (Bergens Tidende, 4.6.2006)

Les mer

En fryktløs klaverdebutant

Ellen Ugelvik gir konserter med samtidsmusikk over hele verden. Hennes platedebut kommer her: George Crumbs mesterverk Makrokosmos I & II for første gang i Surround Sound.

Crumbs grenseløse lydlandskap – invitasjon og utfordring

George Crumb er en av de mest kjente amerikanske komponistene i sin generasjon. Gjennom en årrekke har han utviklet sin særegne måte å benytte flygelet – noe som frembringer et spektakulært klangunivers. Crumb må ikke bare spilles, i tillegg skal utøveren plystre, synge, rope og hviske på et utall klart definerte måter. Musikken er inkluderende og kommuniserende, noe som gjør Crumb til en aktuell festivalkomponist, senest i Norge ved Trondheim Kammermusikkfestival 2007.

Yrke: samtidspianist

Det kommunikative aspektet ved samtidsmusikken har også vært Ugelviks satsning gjennom en årrekke. Dette vises i programmeringen på hennes rene solokonserter, og også i samarbeidprosjekter med andre musikere, komponister, lydkunstnere, dansere, skuespillere, figurteater, regissører og videokunstnere.

Ellen Ugelvik

Ellen Ugelvik er født og oppvokst i Bergen, og har sin utdannelse ved Griegakademiet, konservatoriet i Amsterdam og musikkhøgskolen i Leipzig. Hun har gitt solokonserter i Europa og Asia og medvirket ved en rekke festivaler i inn- og utland., og har markert seg med prosjekter som I tillegg har hun mottatt en rekke stipender, vært Rikskonsertenes INTRO-musiker og ble utnevnt til «Årets Kulturnavn» av Bergens Tidende i 2006. Helt nylig ble hun tildelt Statens arbeidsstipend for tre år.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012633

Katalognummer: PSC1263

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting