From the Sweet-Scented Streams of Eternity – Norwegian Soloists' Choir

Lasse Thoresen: From the Sweet-Scented Streams of Eternity; The Light that is Shed from the Heaven of Bounty; Mon Dieu, Mon Adoré; The Tablet of the Holy Mariner; The Long Healingmer… Prayer

Anne-Lise Berntsen, mezzo-soprano · Grete Pedersen, conductor · Norwegian Soloists' Choir

Denne innspillingen er en realisering av en drøm komponist Lasse Thoresen har hatt i over 20 år, et album med vokalmusikk og tekster basert på Bahá´i-religionens hellige skrifter.

Et møte mellom vestlig musikk og østlig mystikk.

Denne innspillingen er en realisering av en drøm komponist Lasse Thoresen har hatt i over 20 år, et album med vokalmusikk og tekster basert på Bahá´i-religionens hellige skrifter. Bahá´i-religionen oppstod i forrige århundre i Midtøsten, og er en uavhengig verdensreligion med vekt på enhet på tvers av alle raser og religioner. Lasse Thoresen har her plukket ut musikalske elementer fra den europeiske og norske tradisjon av sakral vokalmusikk som egner seg til å uttrykke ånden og innholdet i tekstene som er valgt. Som i alle andre religioner, er det i Bahá´i-religionen en kjerne av mystikk: Menneskeånden skal foredles og forvandles inntil den gjenspeiler guddommelige egenskaper. Bønn og meditasjon er viktige hjelpemidler i denne prosessen, og musikk er i stand til å forsterke den. Håpet for Lasse Thoresen er at denne kombinasjonen av hellig tekst og musikk skal gi lytteren et glimt inn i det evige og usynlige rike som er gjemt i menneskehjertet. Det er Det Norske Solistkor, under dirigent Grete Pedersen Helgerød, og sopran Anne-Lise Berntsen som her fremfører Thoresens dypt mystiske, åndelige og religiøse verker.

Anne-Lise Berntsen |Grete Pedersen |Jørn Pedersen |Lasse Thoresen |Norwegian Soloists’ Choir

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011308

Katalognummer: PSC1130

Priskategori : CD