Freundstücke – Mozart Lieder

W.A. Mozart: Selected lieder
Ann-Helen Moen, soprano
Liv Glaser, fortepiano
mer…

Pieces for friends


Ann-Helen Moen, soprano · Liv Glaser, fortepiano

Herlige Mozart-sanger med Ann-Helen Moen og Liv Glaser! Skrevet først og fremst for fremføring i private sammenkomster med musikkglade venner – Freundstücke!

kr 139

Herlige Mozart-sanger med Ann-Helen Moen og Liv Glaser! Skrevet først og fremst for fremføring i private sammenkomster med musikkglade venner – Freundstücke! Klangen av det tidstypiske hammerklaveret danner rammen for en nydelig musikkopplevelse med to av vår fremste Mozart-fortolkere.

More

Mozart la tilsynelatende ikke selv så stor vekt på disse sangene, som ble samlet under tittelen «Tyske sanger til å synge ved klaveret» i hans levetid. Men vi hører raskt at operaen ligge på lur rundt hver sving i denne musikken, og det er ingen tvil om at den ene sjangeren har inspirert den andre. Mange av de mest kjente sangene ble da også til i 1787, samme år som operaen ‘Don Giovanni’ hadde premiere.

 

‘Kom Mai, du skjønne milde’ – selvsagt er det Mozart som har laget den!

I tekstheftet skriver Liv Glaser om sitt forhold til denne sangen: «På barneskolen (folkeskolen som det den gang het ) når snø og vinter slapp taket, sang vi freidig i vei i sangtimen (som det også het den gang)  – Kom Mai, du skjønne milde – en sang for lys, håp og glede! Først senere, da jeg for første gang hørte Rondo-satsen fra Mozarts klaverkonsert K 595 bygget over samme tema, forstod jeg at min favoritt-skolesang var fra Mozarts hånd, den var ikke en norsk folkesang!’

 

Ann-Helen Moen

Ann-Helen Moen har etablert seg som en av landets fremste sopraner, og hennes tolkninger av Mozarts operaheltinner har høstet lovord både i Norge og Europa. Mozart-roller inkluderer Donna Anna, Donna Elvira og Zerlina i Don Giovanni, Pamina, Papagena og 1. Dame i Tryllefløyten, Grevinnen i Figaros Bryllup, og Sandrina i La Finta Giardiniera. Hennes karriere spenner vidt, med repertoar fra Händel til Strauss og Puccini, og hun har hatt nært samarbeid med noen av våre fremste dirigenter, som Ed Gardner, William Christie og Masaaki Suzuki. Hun har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Operaakademiet i København, hvor hun fikk kontakt med Susanna Eken som fortsatt er hennes mentor.

 

Liv Glaser

Liv Glaser er et begrep for norske musikkelskere. Helt fra debuten i 1960 er hun blitt regnet blant den norske klaverelite, med utallige konserter og opptredener i radio og TV. Hun har turnert Norge på kryss og tvers og gitt konserter i Europa, Midtøsten og Asia. Glaser har undervist ved Norges musikkhøgskole fra starten i 1973, ble Professor i 1994 og er fremdeles knyttet til institusjonen som timelærer. Hun studerte med Robert Riefling i Oslo, på Conservatoire Supérieur de Musique i Paris med legendariske Vlado Perlemuter, senere hos Lev Oborin ved Moskvakonservatoriet og med Ilona Kabos og Wilhelm Kempff. I sitt virke som utøver og med sin undervisning har Liv Glaser bidratt sterkt til en økt interesse for hammerklaver og for klassisk-tidlig-romantisk oppføringspraksis. Hun har spilt inn tallrike CDer på hammerklaver som har fått strålende mottagelse nasjonalt og internasjonalt.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013609

Katalognummer: PSC1360-1

Priskategori : CD