• PSC1293.jpg
  • Kraggerud_7190.jpg

Eugène Ysaÿe: Six sonatas for solo violin – Henning Kraggerud

EUGÉNE Ysaÿe: Sonata No. 1 in G minor – for Joseph Szigeti · Sonata No. 2 in A minor – for Jacques Thibaud · Sonata No. 3 in D minor – for Georges Enescu · Sonata No 4 in E minor – for Fritz Kreisler · Sonata No. 5 in G majormer… – for Mathieu Crickboom · Sonata No. 6 in E major – for Manuel Quiroga

Henning Kraggerud, violin

– Kraggerud deserves a place at the top of anyone’s shortlist for a recording of these endlessly diverting works, especially in sound so alluringly atmospheric. [The Strad Selection]

kr 139

Henning Kraggerud i Ysaÿes solosonater

Henning Kraggerud er blant verdens absolutt beste fiolinister i sin generasjon. Six Sonatas for Solo Violin er hans første solo-plate, og lar oss for første gang høre ham spille på den fantastiske Guarneri del Gesu-fiolinen. Med et av verdens mest eksklusive instrumenter mellom hendene gir Kraggerud oss sin tolkning av Eugéne Ysaÿes sonater – det mest krevende en fiolinist kan gi seg i kast med. – Disse verkene har bergtatt meg helt siden jeg hørte dem første gang som 12-åring, uttaler fiolinisten.

Den belgiske komponisten Ysaÿe (1858-1931) ble av sine samtidige regnet som en av verdens fremste fiolinister, og hans verker for solofiolin har mange paralleller til J.S. Bach. De benyttet seg begge av symbologi i musikken, og med sine fiolinsonater utviklet Ysaÿe symbolaspektet videre. Kraggerud har selv foretatt et dypdykk i musikkens skjulte tegn og koder, som han beskriver i CD-ens innleggshefte, og på den måten kommet enda nærmere musikken.

Les mer

Henning Kraggerud er blant verdens absolutt beste fiolinister i sin generasjon. Six Sonatas for Solo Violin er hans første solo-plate, og lar oss for første gang høre ham spille på den fantastiske Guarneri del Gesu-fiolinen. Med et av verdens mest eksklusive instrumenter mellom hendene gir Kraggerud oss sin tolkning av Eugéne Ysaÿes sonater – det mest krevende en fiolinist kan gi seg i kast med. – Disse verkene har bergtatt meg helt siden jeg hørte dem første gang som 12-åring, uttaler fiolinisten. At det skulle ta mer enn to tiår før han følte seg rede til å gi dem ut selv, sier sitt om vanskelighetsgraden.

Ysaÿe-koden – skjulte beskjeder i musikken

Den belgiske komponisten Ysaÿe (1858-1931) ble av sine samtidige regnet som en av verdens fremste fiolinister, og hans verker for solofiolin har mange paralleller til J.S. Bach. De benyttet seg begge av symbologi i musikken, og med sine fiolinsonater utviklet Ysaÿe symbolaspektet videre. Kraggerud har selv foretatt et dypdykk i musikkens skjulte tegn og koder, som han beskriver i CD-ens innleggshefte, og på den måten kommet enda nærmere musikken. Ysaÿe ”siterer” andre komponister i sin musikk, og legger inn personlig referanser til både dem og andre – lettest å høre for kjennere av klassisk musikk, men fascinerende også for nybegynnere.

Henning Kraggerud (f. 1973)

Henning har opptrådt som solist og kammermusiker ved en rekke konserter og festivaler verden rundt, blant annet i New York, London og Berlin. Han har gitt kritikerroste konserter i samspill med flere av verdens ypperste utøvere og orkestre. I 2004 var han Årets Festspill-artist under festspillene i Bergen, og han har tidligere mottatt Grieg-prisen. I 2006 deltok han i dokumentarfilmen ”Himmelstormeren” om Ole Bull. Henning Kraggerud er utdannet ved det prestisjetunge Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.

Dextra Musica Series på Simax Classics

Dextra Musica er en unik samling strykeinstrumenter som er gjort tilgjengelige for et utvalg musikere, i den hensikt å hjelpe artistene til å nå sine kunstneriske målsetninger. I Dextra Musica Series presenterer Simax disse fantastiske musikerne og instrumentene i førsteklasses innspillingslyd, i fomatet SACD/Hybrid (surround og stereo). Dextra Musica-samlingen eies av Sparebankstiftelsen DnB NOR.

10. og 11. april er Henning Kraggerud solist i Konserthuset, hvor han opptrer med Oslo Filharmoniske orkester og sjefsdirigent Jukka-Pekka Saraste.

Eugène Ysaÿe |Henning Kraggerud |Tony Harrison

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012930

Katalognummer: PSC1293

Priskategori : CD