Chromos – Einar Røttingen

Jostein Stalheim: Hidden Music · Ivar Lunde Jr.: Chromos · Edvard Hagerup Bull: Bagatelles · Olav Berg: Moments · Knut Vaagemer…: Fortuna

Gro Sandvik, flute · Einar Røttingen, piano

Et viktig fellestrekk for komponistene på denne utgivelsen er bakgrunnen som profesjonelle, utøvende musikere.

kr 139

Fargespill

Et viktig fellestrekk for komponistene på denne utgivelsen er bakgrunnen som profesjonelle, utøvende musikere. Jostein Stalheim er en utsøkt akkordionspiller, Ivar Lunde Jr. var i mange år solooboist i Den Norske Opera, Edvard Hagerup Bull begynte som pianist og tok senere utdannelse som organist, Olav Berg har i mange år jobbet som trompetist, og Knut Vaage begynte som jazzpianist.
Stalheim kan sies å være en moderne eksponent for Haydn-eleganse. Hidden Music (2003) er skrevet i en slags rondoform med et stadig tilbakevendende tema. Chromos (1999) av Lunde Jr. har et impresjonistisk preg over seg. Bagatelles (1999) av Hagerup Bull er typisk for denne komponistens modne stil og musikken er, som tittelen tilsier, lett i sin natur. Bergs Moments (1984) er en slags improvisasjon, med en lidenskaplig avslutning som absolutt appellerer til følelsene. I likhet med Hidden Music, er Vaages Fortuna (1996) skrevet og urfremført i nært samarbeid med utøverne på denne utgivelsen. Verket representerer en slags seriøs lekenhet.

Les mer

Musikkmiljøet rundt Bergen er kjent for en dynamikk og bredde som er helt spesiell. Også innenfor den seriøse nye musikken foregår det svært spennende ting her. Musikken på denne utgivelsen bringer frem nyskrevne verker for fløyte og klaver, av komponister av ulike generasjoner.

Alvorlig moro…

Stalheim kan sies å være en moderne eksponent for Haydn-eleganse. Hidden Music (2003) er skrevet i en slags rondoform med et stadig tilbakevendende tema. Chromos (1999) av Lunde Jr. har et impresjonistisk preg over seg. Bagatelles (1999) av Hagerup Bull er typisk for denne komponistens modne stil og musikken er, som tittelen tilsier, lett i sin natur. Bergs Moments (1984) er en slags improvisasjon, med en lidenskaplig avslutning som absolutt appellerer til følelsene. I likhet med Hidden Music, er Vaages Fortuna (1996) skrevet og urfremført i
nært samarbeid med utøverne på denne utgivelsen. Verket representerer en slags seriøs lekenhet. Den første av verkets fem satser er et slags puslespill der fløyten og pianoet fyller hverandres tomrom. Et fantasifullt verk med mange uttrykk og underfundigheter.

…med røtter i Bergen

Gro Sandvik var fra 1967-2005 solofløytist i Bergen Filharmoniske Orkester. Hun er medlem av Bergen Blåsekvintett – et ledende kammerensemble med utstrakt internasjonal virksomhet, og med mange utgivelser på CD. Sandvik er professor i fløyte ved Griegakademiet, Universitet i Bergen. Dette året underviser hun også ved The University of Iowa, School of Music. Einar Røttingen er professor i piano ved Griegakademiet. Nylig ble hans innspilling av Grieg’s Ballade valgt til ‘Recording of the year’ av The Grieg Society i London. Røttingen brenner også for ny musikk, og har en rekke CD-utgivelser bak seg som har høstet internasjonal anerkjennelse.

Edvard Hagerup Bull |Einar Røttingen |Gro Sandvik |Ivar Lunde Jr. |Jostein Stalheim |Knut Vaage |Olav Berg

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662090594

Katalognummer: PPC9059

Priskategori : CD