Knut Vaage

Knut Vaage (f. 1961) er bosatt i Bergen hvor han livnærer seg som komponist. Han er utdannet i klaver og komposisjon ved Griegakademiet i Bergen, vært styremedlem i Norsk Komponistforening, samt leder for Ny Musikk avd. Bergen, for Autumnale-festivalen og for konsertserien Avgarde i samme by. Vaage har vært aktiv innenfor en rekke stilarter med hovedvekt på improvisasjon og samtidsmusikk. I flere prosjekter har han utforsket grensene mellom improvisasjon og komposisjon, blant annet i trioen JKL, og utviklingen av et…

Sorter etter:

Knut Vaage (f. 1961) er bosatt i Bergen hvor han livnærer seg som komponist. Han er utdannet i klaver og komposisjon ved Griegakademiet i Bergen, vært styremedlem i Norsk Komponistforening, samt leder for Ny Musikk avd. Bergen, for Autumnale-festivalen og for konsertserien Avgarde i samme by. Vaage har vært aktiv innenfor en rekke stilarter med hovedvekt på improvisasjon og samtidsmusikk. I flere prosjekter har han utforsket grensene mellom improvisasjon og komposisjon, blant annet i trioen JKL, og utviklingen av et hybrid akustisk/elektronisk lydbilde er et viktig tema i hans musikk.

Vaages produksjon spenner fra symfoniske verk og opera til solostykker, og hans musikk blir hyppig fremført på konserter og festivaler i inn- og utland. Av Vaages instrumentalverker kan nevnes Skjulte songar, bestilt og urframført av Stavanger Symfoniorkester; Chaconne, Hokkaidos hagar og Tjat, urframført av Bergen Filharmoniske Orkester; Refleks, urframført av Orkester Norden; Kyklop, urframført av Trondheim Symfoniorkester; Rite, urframført av KORK; Futurasjon (for orkester og elektronikk), uframført av BFO og Ed Gardner. Vaage har også skrevet flere vokalverk og verk for scenen.

www.knutvaage.com.

Jan 2017