Brahms Symphony no. 4 + Joachim Heinrich IV Overture – Oslo Philharmonic Orchestra

Johannes Brahms: Symphony no.4, E minor, op. 98 · Joseph Joachim: Heinrich Imer…V Overture

Oslo Philharmonic Orchestra · Mariss Jansons, conductor

Brahms fjerde symfoni representerer hans største prestasjon innen orkestermusikken, en perfekt gjenoppliving av barokkens musikalske strukturer smeltet sammen med det romantiske uttrykk.

kr 139

Brahms største prestasjon innen orkestermusikken.

Brahms siste symfoni forvirret og forferdet hans beundrere da han først prøvde den ut i et arrangement for to hender med Ignaz Brüll. Skuffet over deres reaksjoner, forandret han likevel ingenting til dens første fremføring i 1885 ved Meiningen. Like etter tok Meiningen Orkester symfonien med seg på turné, og den ble raskt anerkjent for sin faktiske og oppsiktsvekkende verdi. Faktisk representerer Brahms fjerde symfoni hans høyeste prestasjon innen orkestermusikken: et høyst imponerende resultat av en livslang kamp for å gjenopplive den strenge musikalske strukturen fra Barokken og smelte den sammen med de sterkt ladede lidenskapene fra hans egen – den Romantiske – era.

En av de første til å dirigere Brahms fjerde symfoni etter Brahms selv, var Joseph Joachim – en stor forkjemper for Brahms musikk. Joachim hørte til den første Europeiske generasjonen som absorberte Shakespeare fra tidlig ungdomstid. Heinrich IV, etter Shakespeares Henry IV, var Joachims andre overtyre og skulle bli en stor favoritt hos Brahms selv.

Mariss Jansons, tidligere sjefsdirigent ved Oslo Filharmoniske Orkester (1979-2000), er ansett som en av de mest framstående musikerne fra sin generasjon og en av de ledende dirigenter noensinne fra tidligere Sovjetunioen. Under hans ledelse har Oslo Filharmoniske Orkester blitt internasjonalt anerkjent som en av verdens fineste orkestre. Orkesteret har hatt stor suksess både på konsertscenen og i innspillingsstudioet.

Johannes Brahms |Joseph Joachim |Krzysztof Drab |Mariss Jansons |Oslo Philharmonic Orchestra

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012053

Katalognummer: PSC1205

Priskategori : CD