Brahms Complete Chamber Music for Clarinet – Hans Christian Bræin

Johannes Brahms: Clarinet Quintet, op. 115 · Clarinet Trio, op. 114 · Clarinet Sonatas, op. 120 nos. 1 andmer… 2

Hans Christian Bræin, clarinet · Håvard Gimse, piano · Bjørg Værnes Lewis, cello

Bræins dyptfølte omtanke for hvordan musikken utformes speiles også i den utsøkte gruppen musikere han har fått med seg på denne solo-debuten.

kr 199

Inderlig Brahms fra Bræin

Aimez-vous Brahms? For alle oss som kan svare positivt på dette spørsmålet er det en stor glede at vår egen legendariske klarinettist Hans Christian Bræin omsider har latt seg overtale til å spille inn en solo-plate. For varmere Brahms-tolker en dette skal man lete lenge etter. Først sent i livet fikk Brahms øynene opp for klarinettens kvaliteter. Som så ofte tilfellet er var det en helt spesiell utøver som inspirerte komponisten til å utvide sitt instrumentale arsenal, lenge etter at han strengt tatt hadde lagt vekk notepennen. Bræins dyptfølte omtanke for hvordan musikken utformes speiles også i den utsøkte gruppen musikere han har fått med seg på denne solo-debuten. De to store sonatene gjør han sammen med Håvard Gimse, og Bjørg Værnes fra Vertavo bidrar til trioen.

Les mer

Aimez-vous Brahms? For alle oss som kan svare positivt på dette spørsmålet er det en stor glede at vår egen legendariske klarinettist Hans Christian Bræin omsider har latt seg overtale til å spille inn en solo-plate. For varmere Brahms-tolker en dette skal man lete lenge etter.

Brahms i livets høst

Først sent i livet fikk Brahms øynene opp for klarinettens kvaliteter. Som så ofte tilfellet er var det en helt spesiell utøver som inspirerte komponisten til å utvide sitt instrumentale arsenal, lenge etter at han strengt tatt hadde lagt vekk notepennen.  Og kvaliteten på klarinettisten Richard Mühlfelds spill må virkelig ha vært høy: ikke bare er disse fire verkene blant det ypperste repertoaret for instrumentet, de er også den reneste manifestasjon av Brahms musikalske geni innen kammermusikken.

Medspillere av første klasse

Bræins dyptfølte omtanke for hvordan musikken utformes speiles også i den utsøkte gruppen musikere han har fått med seg på denne solo-debuten. De to store sonatene gjør han sammen med Håvard Gimse, og Bjørg Værnes fra Vertavo bidrar til trioen. Den fantastiske klarinettkvintetten ledes av konsertmesteren i Kringkastingsorkesteret, Atle Sponberg.

13. februar kl. 11.15 lanseres utgivelsen i Levinsalen, Norges musikkhøgskole. Hans Christian Bræin og Håvard Gimse fremfører utdrag fra platen. Det blir enkel servering.

Anne Britt Sævig Årdal |Atle Sponberg |Bjørg Værnes Lewis |Hans Christian Bræin |Håvard Gimse |Johannes Brahms |Jørn Pedersen |Nora Taksdal Viken |Per Kristian Skalstad

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012596

Katalognummer: PSC1259

Priskategori : CD