Bjarne Brustad: Music for violin solo – Sølve Sigerland

Bjarne Brustad: Eventyrsuite (Fairytale suite) · Sonata no.3 · Fanitulsuite (The Devil suite) · Fourmer… Capricci

Sølve Sigerland, violin • Lars Anders Tomter, viola

Brustad var selv en meget habil utøver, og spilte i mange år i Oslo-Filharmonien både som fiolinist og solobratsjist.

kr 139

Sølve Sigerland spiller Brustad glitrende!

Sølve Sigerland, medlem av kritikerroste Grieg Trio, cd-debuterer som solist i mars 2003 med musikk av den norske komponisten Bjarne Brustad.(1895-1978)

Sigerland presenterer virtuos fiolinmusikk, som vitner om Brustads gode kunnskap om instrumentet. Brustad spilte i mange år i Oslo-Filharmonien både som fiolinist og solobratsjist, og hans kompositoriske stil er preget av hans eksepsjonelle instrumentale ferdigheter.

I Fanitull- og Eventyrsuiten viser Brustad klart at han var inspirert av norsk folkemusikk og folklore. Det blir brukt teknikker som illuderer hardingfelas understrenger, og satsene har navn som Veslefrikk og Trollkvenna. Sonate nr.3 for fiolin solo er pretget av en mer moderne fritonal framdrift, men også sangbare partier der komponisten igjen demonstrerer sin instrumentaltekniske kunnskap. Fire Capricci for fiolin og bratsj er et fremragende eksempel på to ‘nære’ instrumenter i samspill. Med sine to ‘nasjonale’ midtsatser og mere abstrakte yttersatser dette et verk som viser mangfoldet i Brustads produksjon. Generelt er produksjonen preget av et våkent øye for strømninger i det internasjonale musikkliv. Brustads tidlige verk er påvirket av impresjonismen, men på 30-tallet blir hans musikk mer preget av elementer fra norsk folkemusikk, dog innenfor et moderne europeisk uttrykk. På 50-tallet beveger Brustad seg over i en mer radikal og dissonerende klangverden, mens hans sene verker er holdt i en enkel musikantisk stil. Av Brustads øvrige verk kan nevnes 9 symfonier og 4 fiolinkonserter.

Fiolinisten Sølve Sigerland (f.1969) har studert ved Norges musikkhøgskole og ved
Ferenc Liszt-akademiet i Budapest. Som medlem av Grieg Trio har han gitt konserter i en lang rekke konsertsaler som Wigmore Hall (London) og Carnegie Hall (New York). Sigerland har opptrådt som solist med blant andre Oslo-Filharmonien,Det NorskeKammerorkester, Stockholm Filharmoniske og Bergen Filharmoniske orkester.
I 1995 vant han to priser under Tibor Varga international violin competition i Sion,
Sveits.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012299

Katalognummer: PSC1229

Priskategori : CD