Sølve Sigerland

Sølve Sigerland studerte fiolin og kammermusikk på Norges musikkhøgskole og ved Ferenc Liszt Akademiet i Budapest og har deltatt i ”master classes” med Ana Chumachenco og Lorand Fenyves. Sølve Sigerland har opptrådt som solist med blant andre Oslo Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkester, Stockholm Filharmoniske og Bergen Filharmoniske med dirigenter som Andrew Litton, Walter Weller, Leif Segerstam og Daniel Harding i repertoar som inkluderer verk fra Vivaldi og Locatelli via Mozart til Mendelssohn, Brahms, Tchaikovsky og Szymanowski. I 1993 representerte…

Sorter etter:

Sølve Sigerland studerte fiolin og kammermusikk på Norges musikkhøgskole og ved Ferenc Liszt Akademiet i Budapest og har deltatt i ”master classes” med Ana Chumachenco og Lorand Fenyves. Sølve Sigerland har opptrådt som solist med blant andre Oslo Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkester, Stockholm Filharmoniske og Bergen Filharmoniske med dirigenter som Andrew Litton, Walter Weller, Leif Segerstam og Daniel Harding i repertoar som inkluderer verk fra Vivaldi og Locatelli via Mozart til Mendelssohn, Brahms, Tchaikovsky og Szymanowski.
I 1993 representerte han Norge i nordisk solist-biennale i Stockholm og i 1995 vant han to priser under ”Tibor Varga International Violin Competition” i Sion, Sveits.
Han har vært engasjert ved bl.a. Risør, Oslo og Stavanger kammermusikkfestivaler og ved festspillene i Bergen.
Sølve Sigerland deltok som første fiolin i Truls Mørk`s innspilling av Grieg gmoll strykekvartett for Virgin Classics som ble tildelt ”Diapason d`or ” i Frankrike i 2002.
Hans første solo CD for SIMAX Classics med musikk av Bjarne Brustad som ble utgitt i mars 2003 ble i ”The STRAD” `s juli nummer omtalt som ”en viktig oppdagelse” og
Sigerland som ”en førsteklasses interpret av disse glemte perler, han kombinerer en sterk følelse for linjene i musikken med oppmerksomhet på de klanglige mulighetene”.
Som medlem av Grieg Trio har han gitt konserter i konsertsaler som Wigmore Hall (London), Weill Hall (Carnegie Hall, New York), Kennedy Center (Washington DC.), Chatelet (Paris), Schauspielhaus (Berlin), Sale Verdi (Milano), Concertgebouw (Amsterdam) og deltatt ved festivaler som Orlando, Kuhmo, Stavanger, Bad Kissingen, Bergen, Gstaad, Bath og Risør.

CD innspillinger for Virgin, EMI og SIMAX Classics inkluderer verk av Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Brahms, Dvorak, Grieg og Schostakovich.
Grieg Trio har mottatt Shell Euro Pris, Musikkkritikerprisen (-93), Bang Olufsen musikk pris, Grieg prisen, Parkhouse Award (London) og første pris og to ekstra priser ved Colmar International chamber music competition (-89) i Frankrike.

2012