Beethoven Piano Sonatas no. 18 & no. 32 – Robert Riefling

Ludwig van Beethoven: Piano Sonata no.18, E flat major, op.3 1 · Piano Sonata no.3, C minor, opmer…. 111

Robert Riefling, piano

Robert Rieflings innspillinger av Beethovens sonater er utvilsomt en av hans aller sterkeste utgivelser og et verdig minne om en av våre dyktigste pianister gjennom tidene.

kr 139

Sjanger: Piano

Et verdig minne

Siste gang Robert Riefling spilte inn samtlige 32 Beethoven-sonater var i 1970. Han hadde et sterkt ønske om å gjøre dette nok en gang, og innspillingene startet i mars 1988. Dessverre døde han allerede 3 måneder senere – 1. Juli 1988 – 76 år gammel. Robert Riefling rakk derfor bare å spille inn dette ene albumet, inneholdende Op. 31 nr. 3 og Op. 111, to sonater han ofte hadde på sine konsertprogram og som begge sto ham meget nær. I et norsk TV-program i februar 1988 uttalte Riefling om Beethovens fire siste sonater: ”De står som søyler, som noen kolosser i klaverlitteraturen. De er alle svært forskjellige. I opus 111 – den siste av sonatene – har Beethoven satt opp to karakterer mot hinannen; en nesten fanatisk kjempende karakter mot den absolutte avklarede, himmelske.”

Etter en rekke usedvanlig gode innspillinger av flere av Bachs verker, var altså Beethovens sonater det siste prosjektet Robert Riefling skulle begi seg ut på. Dette albumet står som en bauta i, og er en høyst verdig avslutning på, pianistens lange karriere. Hans spill er preget av en perfekt teknikk, gjennomarbeidede og dypt personlige tolkninger og en aldri sviktende musikalsk smak. Riefling markerte seg i fremste rekke av klaverkunstnere gjennom utallige konserter i den vestlige verden og rundt 60 innspillinger. Dette er utvilsomt en av hans aller sterkeste utgivelser og et verdig minne om en av våre dyktigste pianister gjennom tidene.

Arne Akselberg |Ludwig van Beethoven |Robert Riefling

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560010484

Katalognummer: PSC1048

Priskategori : CD