• Print
  • PSC1326_inlay_web.jpg

Bach and Telemann concertos for Viola and Bassoon – 1B1

JOHANN SEBASTIAN BACH: Concerto in E-flat Major for Viola, Strings and Basso Continuo · Concerto in D Minor for Bassoon, Strings and Basso Continuo · Concerto in C Minor for Bassoon, Viola, Strings and Basso Continuo · GEORG PHILIPP TELEMANNmer…: Concerto in G Major for Viola, Strings and Basso Continuo · Concerto in G Major for Viola, Bassoon, Strings and Basso Continuo

Martin Kuuskmann, bassoon · Lars Anders Tomter, viola · 1B1 Chamber Orchestra · Jan Bjøranger, leader

Tomter, Kuuskmann og 1B1 peker nese til puristene! Uhørte versjoner av Bachs musikk.

kr 139

Uhørt J.S. Bach!

En utgivelse som kanskje peker nese til purister innen tidligmusikkbevegelsen: Med solister i verdensklasse omformer de ‘historiske sannheter’ fra selveste J.S. Bach. Selv mener de at de viderefører praksisen som rådet på komponistens tid og byr på til nå uhørte versjoner av Bachs musikk.

Vår egen super-bratsjist Lars Anders Tomter viderefører innspillingen av Mozarts klarinettkonsert i bratsj-versjon, og med seg har han en sensasjonell fagottist; den estiske Martin Kuuskmann. Ikke bare transkriberer de solokonserter til sine egne instrumenter, de setter også sammen en konsert basert på fragmenter og deler fra andre stykker. Altså mye på samme måten som Bach selv gjorde :-). 1B1 (Ensemble Bjergsted 1) er et (for)rykende ferskt orkester som har blitt til i det store kunstneriske overskuddet musikkaktiviteten i Stavanger gir. Siden etableringen i 2008 har orkesteret rukket å gjøre konsertprosjekter med bl.a. Hilliard Ensemble, Clemens Hagen, Benjamin Schmid og Steve Reich.

Les mer

1B1 CD-debuterer med en utgivelse som kanskje peker nese til purister innen tidligmusikkbevegelsen. Med solister i verdensklasse omformer de ‘historiske sannheter’ fra selveste J.S. Bach. Selv mener de at de viderefører praksisen som rådet på komponistens tid og byr på til nå uhørte versjoner av Bachs musikk.

Bach-konserter

Bach skrev 14 solokonserter for cembalo rundt 1740 i Leipzig. Det vil si: det er som cembalokonserter de har blitt best kjent – egentlig er de arrangementer av konserter for andre instrumenter som var skrevet så tidlig som 1708. I møtet med det fantastiske musikerne Collegium Musicum omarbeidet Bach sine gamle konserter til nye verker, helt standard prosedyre for alle komponister på denne tiden.

Tomter og Kuuskmann viderefører praksis og utfordrer autentisiteten

Vår egen super-bratsjist Lars Anders Tomter viderefører innspillingen av Mozarts klarinettkonsert i bratsj-versjon, og med seg har han en sensasjonell fagottist; den estiske Martin Kuuskmann. Ikke bare transkriberer de solokonserter til sine egne instrumenter, de setter også sammen en konsert basert på fragmenter og deler fra andre stykker. Altså mye på samme måten som Bach selv gjorde 🙂

Nytt orkester i Stavanger med CD-debut

1B1 (Ensemble Bjergsted 1) er et (for)rykende ferskt orkester som har blitt til i det store kunstneriske overskuddet musikkaktiviteten i Stavanger gir. Siden etableringen i 2008 har orkesteret rukket å gjøre konsertprosjekter med bl.a. Hilliard Ensemble, Clemens Hagen, Benjamin Schmid og Steve Reich. Grunnlegger og kunstnerisk leder, Jan Bjøranger, har en fremtredende posisjon i Norsk musikkliv, både som utøver og pedagog og er også en ettertraktet leder for topp europeiske ensembler som Camerata Salzburg og Scottish Chamber Orchestra.

23. september presenterer Tomter, Kuuskmann og 1B1 utgivelsen med konsert i Stavangers nye konserthus og avslutter med dette konserthusets ti dager lange «houswarming»

1B1 |Georg Philipp Telemann |Jan Bjøranger |Johann Sebastian Bach |Lars Anders Tomter |Martin Kuuskmann |Sean Lewis

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013265

Katalognummer: PSC1326

Priskategori : CD