3-Way Project – Stein-Erik Olsen

John W. Duarte: Variations sur un theme de Stephan Rak · Nikita Koshkin; OIME – Rhapsody on a theme of John W. Duarte · Stephan Rak: Variations on a theme of Nikita Koshkin · John W. Duarte: Variations on an Andante of Nikita Koshkin · Nikitamer… Koshkin: The Porcelain Tower – variations on a theme of Stephan Rak · Stephan Rak: Variations on a theme by John W. Duarte

Stein-Erik Olsen, guitar

– He is a master of his craft and a genuine artist. [Music and Musician, London]

kr 139

Internasjonalt toppsjikt

Et unikt kompositorisk prosjekt: De tre mest anerkjente komponistene av gitarmusikk i dag har komponert variasjonsverker over temaer de har skrevet til hverandre! Resultatet er et fantastisk sett med 6 nye stykker urfremført av Stein-Erik Olsen, norsk gitarist i ypperste verdensklasse. Her er de på CD.

At tre komponister går i gang med et prosjekt der den uttalte hensikten er at hver komponist skriver to temaer til sine kollegaer og selv lager variasjonsverker over de to temaer han har fått tildelt av de samme kollegaer, er så vidt vites første gang i musikkhistorien. 3-Way Project blir ekstra spennende fordi det er de tre mest innovative komponister med hensyn til utvikling av nye spilleteknikker som er involvert. Og i særklasse hørverdig er det når musikken klinger så iørefallende og lekent som tilfellet er her.

Stein-Erik Olsen er uten sammenligning Norges mest meritterte og aktede klassiske gitarist. Siden det internasjonale gjennombruddet i 1974 har Olsens konsertkarriere brakt ham verden rundt med strålende mottagelser. 6 plateutgivelser har han også rukket å gjøre (alle for Simax Classics), også disse med helt spesielt gode kritikker. Vi våger for egen regning påstanden om at utgivelsen 3-Way Project setter en ny standard for hva som er mulig både musikalsk og lydteknisk (helt spesielt godt opptak, signert Arne Akselberg/Abbey Road) på en plate med akustisk gitar.

Arne Akselberg |John Duarte |Nikita Koshkin |Stein-Erik Olsen |Stephan Rak

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012534

Katalognummer: PSC1253

Priskategori : CD