Gjenskinn – Nils Økland Band

1. Minimalvals 3:00
2. Framover 5:39
3. Svevn 3:16
mer…
4. Kairo 4:51
5. Lys 2:42
6. Morgenkvist 6:04
7. Kraft 2:38
8. Gjenskinn 3:43
9. Tilley Plump 5:36
10. Silhuett 3:12


Nils Økland: Hardangerfiddles and violin Rolf-Erik Nystrøm: Alto and baritone saxophones Sigbjørn Apeland: Harmonium and Fender Rhodes Håkon Mørch Stene: Percussion, vibraphone and electronics Mats Eilertsen: Double bass

Det er syv år siden Nils Økland Bands forrige utgivelse. Albumet «Gjenskinn» er brygget over lang tid, hvilket har resultert i et sjangeroverskridende, helhetlig verk med inspirasjon fra mange verdenshjørner. Nils Økland er interessert i musikkens reiser og dialoger på tvers av tid og sted, en musikk uten lande- og tradisjonsgrenser. Samtidig er han veldig inspirert av den lokale musikken fra mange steder, og liker ofte best gamle spelemenn og sangere som har en helt egen personlig spillestil.

kr 179

Clear selection
Sjanger: Folk MusicJazz

Det er syv år siden Nils Økland Bands forrige utgivelse, og albumet «Gjenskinn» er brygget over lang tid, hvilket har resultert i et sjangeroverskridende, helhetlig verk med inspirasjon fra mange verdenshjørner.

Nils Økland er interessert i musikkens reiser og dialoger på tvers av tid og sted, en musikk uten lande- og tradisjonsgrenser. Samtidig er han veldig inspirert av den lokale musikken fra mange steder, og liker ofte best gamle spelemenn og sangere som har en helt egen personlig spillestil. Felespiller og komponist Nils Øklands første konsert med Nils Økland Band var i 2014, og de har etter den tid utgitt den spellemannominerte Kjølvatn på ECM, og deretter Lysning på Hubro, som vant statuetten.

More

Nils Økland er interessert i musikkens reiser og dialoger på tvers av tid og sted, en musikk uten lande- og tradisjonsgrenser. Samtidig er han veldig inspirert av den lokale musikken fra mange steder, og liker ofte best gamle spelemenn og sangere som har en helt egen personlig spillestil. Felespiller og komponist Nils Øklands første konsert med Nils Økland Band var i 2014, og de har etter den tid utgitt den spellemannominerte Kjølvatn på ECM, og deretter Lysning på Hubro, som vant statuetten. Det er nå syv år siden deres forrige utgivelse.

Den 1. mars er det duket for det nye spennende albumet «Gjenskinn». Bandet har brygget på albumet over lang tid, hvilket har resultert i et sjangeroverskridende, helhetlig verk med inspirasjon fra mange verdenshjørner.
Det har vært god tid til å øve inn nytt repertoar, Nils forteller:
– Det har vært mye tid til å tenke – hvilket har gjort at en stor del av musikken har blitt preget av minner, oppsummering og viderespinning på tidligere musikalske opplevelser.

Bandet har over tid fylt en skattkiste med musikalske inspirasjoner og melodier, som benyttes på dette albumet. Rolf Erik og Nils lærte seg temaet på «Kairo» fra fra fløytespilleren Ahmed El Arnab i nettopp Kairo, og Nils lærte seg en gammel «old norse»-slått av felespilleren Lell Robertson på Shetland for mange år siden, som benyttes i kollasjen «Tilley Plump».
I minimalvals har de gått motsatt vei og gjort opptak av valsen «Finnjenta» fra Gudbrandsdalen som Nils har spilt i 40 år, her endte de opp med å ikke bruke melodien, men en ny minimalutgave uten den gamle valsen.

Anmelder Ralf Christensen var til stede under Nils Økland Bands konsert i Brorson Kirke i 2022, og skrev i Information(DK): «Jeg var ute av stand til å se vekk, få underkjeven på plass, i det heletatt gjøre annet enn å holde kroppen åpen og ørene på dirrende stilk under den helt strålende konserten i en tettpakket Brorsons kirke».

Minimalvals, Kairo, Morgenkvist, Kraft, Tilley Plump og Silhuett ble innspilt i ABC-Studio i November 2021 av Kjetil Ulland, mens Framover, Svevn, Lys og Gjenskinn ble innspilt på MusikkLoftet i 2022 av Vidar Lunden. Albumet er mikset av Vidar Lunden, og mastret av Morgan Nicolaysen.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662026616, 7033661036616

Katalognummer: HUBROCD2661

Priskategori : CD, LP