New release : 20.09.2024

Who We Are – Marius Neset & Leif Ove Andsnes

1. Who We Are Part 1 — Beginning
2. Who We Are Part 2 — Legacy
3. Who We Are Part 3 — Uncertainty
mer…
4. Who We Are Part 4 — Evolution
5. Waterfall Jig
6. Introduction to Prague´s Ballet
7. Prague´s Ballet
8. Road to Polaris Part 1
9. Chaconne Part 1
10. Chaconne Part 2
11. Chaconne Part 3

Marius Neset: Tenor and soprano saxophone // Leif Ove Andsnes: Piano // Louisa Tuck: Cello // Ingrid Neset: Flute //

Verdenspremiereinnspillingen av samarbeidet mellom saksofonist og komponist Marius Neset og pianist Leif Ove Andsnes, to av verdens fremste utøvere innen henholdsvis klassisk musikk og jazz. Når de her møtes i Nesets komposisjoner, er det en påtakelig inspirert, hyper-kommuniserende og livgivende fellesskapsfølelse som trer fram i musiseringen. Lekent, men med komplett og kontrollert eierskap til så vel storm som stille, skaper de musikk som klinger fullstendig organisk og original, og som i løpet av albumets spilletid får ord og begreper som «sjanger», «sjangermøte» og «fusjonering» til å prelle av som underlig irrelevante.

kr 179

Clear selection
Sjanger: JazzKlassisk

Vi er stolte av å presentere verdenspremiereinnspillingen av samarbeidet mellom saksofonist og komponist Marius Neset og pianist Leif Ove Andsnes, to av verdens fremste utøvere innen henholdsvis klassisk musikk og jazz.
 
            Som musikere fra ulike tradisjoner arbeider de to vanligvis med ulike stilidealer i sine respektive uttrykk. Eksempelvis improviserer ikke Andsnes, i likhet med de fleste av sine klassiske kollegaer og i motsetning til jazzutøvere. Men til tross for denne og andre forskjeller, mer enn antyder Who We Are at likhetene i Andsnes og Nesets musikkforståelse og musikktilnærming er flere og viktigere enn forskjellene, og at de jakter på mange av de samme målene i sin musikalske fortellervirksomhet.
            Når de her møtes i Nesets komposisjoner, er det en påtakelig inspirert, hyper-kommuniserende og livgivende fellesskapsfølelse som trer fram i musiseringen. Lekent, men med komplett og kontrollert eierskap til så vel storm som stille, skaper de musikk som klinger fullstendig organisk og original, og som i løpet av albumets spilletid får ord og begreper som «sjanger», «sjangermøte» og «fusjonering» til å prelle av som underlig irrelevante.
            Med seg har de skarpt selskap i fløytisten Ingrid Søfteland Neset og cellisten Louisa Tuck. København-bosatte Ingrid Søfteland Neset er tidligere solofløytist i Stavanger Symfoniorkester, saxofonistens søster og ved mange anledninger hans medspiller. Britiske, Oslo-bosatte Louisa Tuck har vært solocellist i Oslo-filharmonien siden 2015, og har i tillegg en omfattende solokarriere. Med finslipt klassiske skolering og avansert instrumentbeherskelse klinger de som skapt for Who We Are-albumets kvartetter og duoer, og for en våken lytter er det bare å lene seg tilbake i stolen (eventuelt ta plass helt ytterst på stolkanten), la seg rive med og kanskje til og med bryte ut i henrykt latter når samspillet, med alt dets inspirerte interplay, tar av som hetest!
 
Albumet er innspilt i Rainbow studios desember 2023 med Jørn Pedersen som produsent og Martin Abrahamsen som tekniker. Albumet utgis på Simax den 20.september på LP, CD og digitalt.
 
Alle komposisjoner av Marius Neset
Marius Neset: Tenor- og sopransaksofon
Leif Ove Andsnes: Piano
Louisa Tuck: Cello
Ingrid Neset: Fløyte

Utgivelsesdato: 20.09.2024

EAN : 7033662014019

Katalognummer:

Priskategori : CD, LP