Trå Dansen – Hans Fredrik Jacobsen

HANS FREDRIK JACOBSEN: Denne byen · Margit Lystig · Hallao · Trå dansen · Himmel og hav · John Dillinger · Trekkopp · Til Norge trygt han bød farvel · Jenta i enga · Strålende dag · Månesang · Da du dro · Lindstølvalsen/Pjolter Baymer… · HANS FREDRIK JACOBSEN, TRAD. : Shenandoah med ril · Torvhandel

Hans Fredrik Jacobsen · Tone Hulbækmo · Knut Reiersrud · Annbjørg Lien · Hans Hulbækmo · Alf Hulbækmo · Javid Afson Rad · Rob Waring · Heida Karine Jóhannesdóttir Mobeck

TRÅ DANSEN er en slags «tilbakevending til utgangspunktet» for Hans Fredrik Jacobsen.

kr 139

Hans Fredrik Jacobsen med egne tekster på ny plate

TRÅ DANSEN er en slags «tilbakevending til utgangspunktet» for Hans Fredrik Jacobsen. Gjennom hele sin 30-årige karriere som musiker har han formidlet og jobbet med folkemusikk og middelaldermusikk fra fjerne århundrer og andres personelige tekster. På TRÅ DANSEN blandes mer og mindre personlige opplevelser med historiske personer og musikk som har røtter i Hans Fredriks opprinnelige hjemby Risør og omegn. Som en sjømann vender han tilbake til hjembyen etter mange år på tur rundt i verden som musiker.Trå dansen er en viseplate,som legger stor vekt på formidling av tekstene. Men den er også noe mer, med sin store variasjon i bruk av instrumenter, musikalske stilarter,og innslag av ren instrumentalmusikk. Det skyldes nok at Hans Fredrik først og fremst er en instrumentalist, som likevel alltid har skrevet sanger, både med andres og egne tekster. På Trå Dansen er det er første gang hans egne tekster som er i fokus, og første gang han synger sangene sine selv, på plate.

More

Nytt album fra Hans Fredrik Jacobsen

Synger sangene sine selv

Jacobsens nye album er en viseplate,som legger stor vekt på formidling av tekstene. Men den er også noe mer, med sin store variasjon i bruk av instrumenter, musikalske stilarter,og innslag av ren instrumentalmusikk. Det skyldes nok at Hans Fredrik først og fremst er en instrumentalist, som likevel alltid har skrevet sanger, både med andres og egne tekster. På Trå Dansen er det er første gang hans egne tekster som er i fokus, og første gang han synger sangene sine selv, på plate.

Velkjente, hjemlige og eksotiske

Inn i sangene legges det spennende musikalsk krydder. Av visesangeren selv, og det sterke laget av musikere som er med. Her finnes elementer av både norsk tradisjonsmusikk og det som kalles verdensmusikk, en blanding av det velkjente, hjemlige, og det eksotiske. Dette understrekes også med bruk av instrumenter som norsk harpe, iransk santur, hardingfele, irsk fløyte, munnharpe, karibisk steeldrum, elsitar, torader, slidegitar, trøorgel, munnspill. Men rammen rundt det hele er Hans Fredriks komposisjoner og tekster. Sangene og melodiene er laget over en periode på 20 år. Noen er helt nye, men alle har gjennomgått større og mindre forandringer under innspillingsprosessen.

Samarbeid og utgivelser

TRÅ DANSEN er Hans Fredriks 3. soloplate. De to første var JóL (Via music 1998) og Vind (Heilo 2004). I tillegg har han gitt ut Langt nord i skogen (KKV 1987) sammen med Tone Hulbækmo, Himalaya Blues (Heilo 2004 sammen med Knut Reiersrud og den nepalske gruppen Varja), Seljefløyta (Heilo 1997) med Steinar Ofsdal og Hallgrim Berg, og 3 cdʼer sammen med middelaldergruppa Kalenda Maya: Renaissance and medieval music (Simax 1985), Norse ballads (KKV 1989) og Pilegrimsreiser (KKV 1997). Hans Fredrik har medvirket på ca 100 cdʼer som studiomusiker, og samarbeidet med blant annet Erik Bye, Secret Garden, Sissel Kyrkjebø, Annbjørg Lien og poeter som Halldis Moren Vesaas, Ove Røsbak og Ola Jonsmoen.

Konserter : (med Tone Hulbækmo)
18.11 – Herr Nilsen, Oslo
20.11 – Vidarheim, Tolga
23.11 – Kunstparken, Risør

Alf Hulbækmo |Annbjørg Lien |Hans Fredrik Jacobsen |Hans Hulbækmo |Heida Karine Johannesdottir Mobeck |Javid Afson Rad |Knut Reiersrud |Rob Waring |Tone Hulbækmo |Trad.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662072767

Katalognummer: HCD7276

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting