• HCD7293.jpg
  • HCD7293_inlay.jpg
  • Gjermund20Larsen_photo20Geir20Dokken.jpg
  • Gjermund_Larsen.jpg

Gjermund Larsen Trio: Salmeklang – Gjermund Larsen Trio

GJERMUND LARSEN: Trøstesang · Søstervals · Fars låt · November · Lyrisk polka · Eiriks ganglåt · Vals assai · Hymne · Salmeklang · Kind of polska ·mer… Duett

Gjermund Larsen Trio: Gjermund Larsen, fiddle · Sondre Meisfjord, double bass · Andreas Utnem, grand piano · Nordic: Anders Löfberg, cello · Erik Rydvall, keyed harp fiddle · Magnus Zetterlund, mandolin

Gjermund Larsen skriver fortsatt all musikken for trioen, og hans meloditeft og varhet for stemninger er fremtredende. Musikken er vakker og intim.

kr 139

Clear selection

Gjermund Larsen trio med gjester

Etter tre plater i trioformat – en triologi – utvider Gjermund Larsen Trio paletten på sitt fjerde album Salmeklang. Gjermund har tatt nye steg som komponist, og på deler av platen har trioen invitert med seg den svenske folkemusikkgruppen Nordic, som setter sitt klare preg på musikken. Albumet markerer også tiårs jubileum for Gjermund Larsen trio. Samspillet bærer preg av lang fartstid sammen og i løpet av sitt første tiår har trioen foredlet sitt helt særegne uttrykk der elementer fra norsk tradisjonsmusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen. Gjermund Larsen skriver fortsatt all musikken for trioen, og hans meloditeft og varhet for stemninger er fremtredende. Musikken er vakker og intim. Den oppleves som personlig og med en stillferdig, men klar henvendelse til lytteren. Verket «Salmeklang» ble bestilt av Oslo Kirkemusikkfestival, og salmetoner etter spellemannen Hilmar Alexandersen (1902-93) og den norsksvenske ”grenseløse” folkemusikktradisjonen danner utgangspunktet for musikken.

Les mer

Etter tre plater i trioformat – en triologi – utvider Gjermund Larsen Trio paletten på sitt fjerde album Salmeklang. Gjermund har tatt nye steg som komponist, og på deler av platen har trioen invitert med seg den svenske folkemusikkgruppen Nordic, som setter sitt klare preg på musikken. Albumet markerer også tiårs jubileum for Gjermund Larsen trio.

Personlig musikk

Gjermund Larsen skriver fortsatt all musikken for trioen, og hans meloditeft og varhet for stemninger er fremtredende. Musikken er vakker og intim. Den oppleves som personlig og med en stillferdig, men klar henvendelse til lytteren: «Hvis jeg skal kunne gi noe når jeg opptrer må musikken bety noe for meg.» fastslår Gjermund. «Siden forrige utgivelse har jeg blant annet fått tvillinger, og de har gitt inspirasjon til to av låtene. En annen låt ble skrevet til min fars 70- årsdag. Så sånn sett er det veldig personlig musikk.»

Hilmar Alexandersen

Tilfeldigheter spilte en rolle da Gjermund Larsen trio ble startet for ti år siden. De tre møttes og spilte sammen for første gang på en uformell huskonsert. Da Gjermund fikk i oppdrag å skrive bestillingsverket til Telemarkfestivalen i 2006 var første innfall å ringe nettopp Andreas Utnem (flygel/harmonium) og Sondre Meisfjord (kontrabass). Året etter vant Gjermund Grappas debutantpris, og fikk mulighet til å gå i studio å spille inn bestillingsverket han hadde skrevet til trioen. Det ble til debutalbumet «Ankomst», som ble belønnet med en Spellemannspris året etterpå.

Nå, ti år etter, setter på ny et bestillingsverk preg på den nye utgivelsen. Verket «Salmeklang» ble bestilt av Oslo Kirkemusikkfestival, og salmetoner etter spellemannen Hilmar Alexandersen (1902-93) og den norsksvenske ”grenseløse” folkemusikktradisjonen danner utgangspunktet for musikken. ”Salmeklang” ble urfremført av Gjermund Larsen Trio og den svenske folkemuskkgruppen Nordic i 2015.

 

Anders Löfberg |Andreas Utnem |Erik Rydvall |Gjermund Larsen |Gjermund Larsen Trio |Magnus Zetterlund |Sondre Meisfjord

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662072934

Katalognummer: HCD7293

Priskategori : CD