Gjermund Larsen

Gjermund Larsen (f. 1982 i Verdal i Nord-Trøndelag) er en norsk folkemusiker og komponist. Han er utdannet ved Ole Bull-akademiet på Voss, samt på folkemusikklinja ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Han spiller til daglig i Majorstuen og Christian Wallumrød ensemble. Som orkestersolist har han spilt med Kringkastingsorkesteret, Trondheim Symfoniorkester, Trondheimsolistene og Det Norske Solistkor. Larsen var yngste vinner i A-klassen på Ladskappleiken (2002). Han debuterte med verket Brytningstid til Telemarksfestivalen i 2006. På samme tid startet han Gjermund Larsen trio…

Sorter etter:

Gjermund Larsen (f. 1982 i Verdal i Nord-Trøndelag) er en norsk folkemusiker og komponist. Han er utdannet ved Ole Bull-akademiet på Voss, samt på folkemusikklinja ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Han spiller til daglig i Majorstuen og Christian Wallumrød ensemble. Som orkestersolist har han spilt med Kringkastingsorkesteret, Trondheim Symfoniorkester, Trondheimsolistene og Det Norske Solistkor.

Larsen var yngste vinner i A-klassen på Ladskappleiken (2002). Han debuterte med verket Brytningstid til Telemarksfestivalen i 2006. På samme tid startet han Gjermund Larsen trio med Andreas Utnem på trøogrel og Sondre Meisfjord på kontrabass. Trioen ga i 2008 ut albumet Ankomst som vant Spellemannsprisen 2008 i klassen folkemusikk/gammaldans. Samme år ble Germund den første til å avlegge diplomeksamen i folkemusikk på vanlig fele ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. I 2010 kom trioens andre plate ut, Aurum, og deres nyeste album ‘Reisen’ kom ut i mars 2013.

I 2009 ga Gjermund ut sin første barneplate, ‘Går i fjøs’, som ble nominert til Spellemannprisen 2009 i klassen barneplater, samtidig som Larsen var nominert i klassen samtidskomponist for ‘Grains’. Året etter var han på nytt nominert i to priser under Spellemannsprisen 2010 i klassen folkemusikk/gammaldans med Gjermund Larsen trio, og klassen populærkomponist, begge for albumet ‘Aurum’.

Mars 2013