Aurum – Gjermund Larsen

GJERMUND LARSEN: Menuett · Drømmeland · Vals til Hans · Aurum · Vals i desember · Bachslått · Solbønn · Kjerkslått · Rosenkransvals · Dada · Brudemarsj · Dans · Emanuelvals
All arrangments by Gjermund Larsenmer…
Trio.

Gjermund Larsen Trio: Gjermund Larsen, fiddle · Andreas Utnem, grand piano, harmonium · Sondre Meisfjord, double bass

– God som gull! Fortryllende oppfølger fra Gjermund Larsen Trio. [6 / Adresseavisen]

kr 139

Sterk oppfølger fra Gjermund Larsen Trio

For debuten Ankomst (2008) mottok Gjermund Larsen Trio Spellemann i klassen Folkemusikk. Aurum er andre album fra felespiller Larsen og hans trio. Albumet ble nominert til to Spellemannpriser og Folklarmprisen. Sammen med Andreas Utnem (flygel, trøorgel) og Sondre Meisfjord (kontrabass), samt bidrag fra Helge Norbakken på slagverk, er dette igjen en utgivelse som viser deres elegante bevegelser mellom folkemusikk med utspring i Nord-Trøndelag, jazz, pop, samtidsmusikk og barokk. Genuin musikalitet og en sjangerovergripende innstilling er noen av kvalitetene på et gjennomarbeidet album der tradisjon og nyskapenhet går hånd i hånd. "Aurum" er latin for "gull", og det er akkurat det Gjermund Larsen Trio har funnet her.

Les mer

Gjermund Larsen andre utgivelse er en sterk oppfølger til det bejublede debutalbumet. Aurum ble nominert til to Spellemannprises og til Folkelarmprisen!

Larsens univers

Med utgangspunkt i tradisjonsmusikken fra Nord-Trøndelag har Gjermund Larsen greid å skape sitt eget musikalske univers. For dette har han fått Spellemannpris og mye heder og ære. Høsten 2010 er han aktuell med både albumet Aurum og turné for Rikskonsertene.

Inspirert komponist

Musikerne, samspillet, arrangementene og komponeringen har fått modnet i to år, og materialet er helhetlig gjennomarbeidet. Med bedre tid til øving og utprøving har denne platen mye av den samme stemningen som på Ankomst, men en tydeligere profil – en ”Gjermund Larsen Trio-sound”. Gjermund Larsen komponerer all musikken selv, og selv om tradisjonsmusikken er hans største inspirasjonskilde, er det ikke dermed slik at han komponerer i tradisjonell stil. På denne platen er musikken påvirket av både barokkmusikk og andre inspirasjonskilder som diverse typer jazz, samtidsmusikk, pop, rock, bluegrass og skandinavisk folkemusikk. Gjermund Larsen sier selv at han blir inspirert av alt han hører på og musikerne han jobber med.

Gjermund Larsen Trio

Gjermund Larsen Trio består av Gjermund Larsen (fele), Andreas Utnem (flygel og trøorgel) og Sondre Meisfjord (kontrabass). I tillegg bidrar Helge Norbakken på perkusjon.

Andreas Utnem |Gjermund Larsen |Helge Andreas Norbakken |Jørund Fluge Samuelsen |Sondre Meisfjord

Utgivelsesdato:

EAN : 7071155402509

Katalognummer: HCD7252

Priskategori : CD