Kimer I klokker – julefolketoner fra Nordland – Susanne Lundeng

TRAD. : Gud einast Gud · Kimer I klokker · Christi nåderige fødsel · Maria besøkelsestid · Et barn er født i Betlehem · Maria brudesmykke · Mitt hjerte alltid vanker · I denne søte juletid · Saligheten er oss nær · Fra himlen høytmer… · Akk Fader · Gamle året · Et lite barn så lystelig · SUSANNE LUNDENG, TRAD. : No koma Guds englar

Susanne Lundeng: vocals, fiddle · Nils-Olav Johansen: guitar · Bjørn Andor Drage: organ

Vakre julefolketoner fra Nordland med et drag av jazz og kirkemusikk

kr 139

Prisbelønte Susanne Lundeng er ute med juleplate

Det jubles når den prisbelønte felespiller og sanger Susanne Lundeng går sammen med Nord-Norges store organist Bjørn Andor Drage og den unike gitarist og sanger Nils-Olav Johansen og løfter frem den nordlandske julesangskatten gjennom juleplaten «Kimer I klokker». Sammen har de skapt en rikholdig og dyptgående juleplate med folketoner fra Nordland.
I vare og heftige arrangementer fremfører de kjære og kjente sanger som I denne søte juletid, No koma Guds englar, Mitt hjerte alltid vanker og mange flere, men alle med stedegne melodier fra Nordland, og mange med nordlandske tekster av Elias Blix og Petter Dass.
5. november 2019 ble Susanne Lundeng tildelt NOPAs tekstforfatter-pris, hun har også høstet en Spellemannpris i folkemusikk for sin utgivelse av nordlandsslåtter og er en av Norges mest meritterte folkemusikere.

Les mer

Trioen

Susanne Lundeng har vært den viktigste fanebæreren av nordnorsk folkemusikk i 30 år. Fela er hennes instrument, men hun har mer og mer også utviklet seg som sanger og komponist. Hun høstet en Spellemannpris i folkemusikk for sin utgivelse av nordlandsslåtter og er en av Norges mest meritterte folkemusikere.
Bjørn Andor Drage, professor i orgel ved universitetet i Tromsø, har et nært forhold og førstehåndskunnskap til mye av dette stoffet. Han er oppvokst på Drage i Saltdal, der flere av kildene til sangene og nedtegningene kom fra.
Nils-Olav Johansen er jazzgitarist og sanger som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hele verden i sitt musikalske uttrykk, og er kjent for sine virtuose improvisasjoner med umiskjennelig signatur. Han er ansatt som professor i jazzgitar på jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Konserter

4/12 – Borge kirke, Lofoten
5/12 – Sandnessjøen kirke
6/12 – Hattfjelldal kirke
7/12 – Vår Frue kirke, Trondheim
11/12 – Tromsø domkirke
12/12 – Saltdal kirke
13/12 – Bodin kirke, Bodø
14/12 – Gamle Aker kirke, Oslo

Bjørn Andor Drage |Susanne Lundeng |Trad.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073498

Katalognummer: HCD7349

Priskategori : CD