Annbjørg Lien

Annbjørg Lien regnes som en av verdens fremste felespillere og folkemusikere. Hun er en av våre mest profilerte folkemusikkutøvere og er et forbilde for mange yngre kvinnelige felespillerne. I tillegg til hardingfele og fele, trakterer hun også nøkkelharpe. Hun er solid forankret i tradisjonsmusikken, men krysser stadig nye musikalske grenser og samarbeider med artister fra hele verden og fra alle sjangere. Hennes fremføring av tradisjonell folkemusikk og egenkomponerte, folkemusikkinspirerte melodier har nådd et publikum langt utenfor folkemusikkretser. Lien platedebuterte allerede…

Sorter etter:

Annbjørg Lien regnes som en av verdens fremste felespillere og folkemusikere. Hun er en av våre mest profilerte folkemusikkutøvere og er et forbilde for mange yngre kvinnelige felespillerne. I tillegg til hardingfele og fele, trakterer hun også nøkkelharpe.

Hun er solid forankret i tradisjonsmusikken, men krysser stadig nye musikalske grenser og samarbeider med artister fra hele verden og fra alle sjangere. Hennes fremføring av tradisjonell folkemusikk og egenkomponerte, folkemusikkinspirerte melodier har nådd et publikum langt utenfor folkemusikkretser.

Lien platedebuterte allerede 12 år gammel på LPen Eg er liten eg (1983) og i 1986 ble hun landskjent gjennom et portrettprogram i NRK. Ikke lenge etter fikk hun platekontrakt med Heilo og i 1988 kom det første soloalbumet Kjellstadslåttar. Samme år dannet hun sammen med Arve Moen Bergset og Steinar Ofsdal folkemusikkgruppen Bukkene Bruse hvor også Bjørn Ole Rasch ble medlem i 1997. Gruppen ble raskt en av de mest suksessfulle folkemusikkgruppene i landet. Siden debuten har Lien gitt ut en rekke album, både som soloartist og med grupper som Bukkene Bruse og String Sisters. I 2009 kom det kritikerroste resultatet av et annet vellykket samarbeidsprosjekt, nemlig Come Home med Bjørn Ole Rasch.

Lien har opptrådt verden over verden og har medvirket i flere TV- og radioprogram. Hun har mottatt en mengde priser og utmerkelser i løpet av sin karriere. Som medlem i Bukkene Bruse vant hun i 1994 Spellemannprisen i kategorien Barneplater for bidraget på Våre beste barnesanger 2 (1993), sammen med Geirr Lystrup, Anne Kari Hårnes og Kirsten Bråten Berg. Gruppen ble også nominert til Spellemannprisen for utgivelsene Bukkene Bruse (1993), Åre (1995), Steinsolen (1998) og Den fagraste rosa (2001). Som soloartist er Lien nominert til Spellemannprisen tre ganger i kategorien Folkemusikk/Gammaldans, for Prisme (1996), Aliens alive (2002) og Waltz with me (2008).

Mai 2011