• GRCD4113.jpg
  • GRCD4113_inlay_web.jpg

PRISME – Annbjørg Lien

ANNBJØRG LIEN: LUSEBLUS · VIDVANDRE · APRILBARNET · HAUK · PRISME · VALHALLING · RINGEN, ANNBJØRG LIEN, BJØRN OLE RASCH: FØNIX · KORSTOG · FLØTEREN · GALADRIEL, BJØRN OLE RASCH, TRAD. : VILLVINTER, TONE HULBÆKMO, TRAD. : CANTABILEmer…. (All arrangements: Bjørn Ole Rasch. Roger Tallroth, Mikael Marin)

Annbjørg Lien · Rune Arnesen, Hans Fredrik Jacobsen, Mikael Marin, Bjørn Ole Rasch, Roger Tallroth

Prisme krysser alle grenser! [Aftenposten]

kr 179

Dynamiske rytmer fra Annbjørg Lien

Prisme (1996) er Annbjørg Liens tredje soloutgivelse. Mesteparten av materialet er komponert av Lien selv og albumet er langt mer energisk og rytmisk enn tidligere utgivelser. Prisme fikk særdeles gode omtaler i norsk og utenlandsk presse, flere utnevnte albumet som Liens beste utgivelse så langt og det ble mer og mer tydelig at dette var en artist av verdensformat. Lien ble nominert til Spellemannprisen 1996 i klassen Folkemusikk/Gammaldans. Dette var hennes første nominasjon som soloartist.

På Prisme serverer Lien drømmende og dansbar instrumentalmusikk i toppsjiktet. Her finnes en rekke friske melodier, slik som det fengende åpningssporet ”Villvinter” og den rytmiske ”Valhalling”. Her finnes dessuten et utvalg av mykere og mer kontemplative låter, slik som den vakre ”Cantabile” og tittelsporet ”Prisme” som henter inspirasjon fra østlige strøk. Gjennomgående for albumet er Liens sammenblanding av musikalske elementer fra ulike steder og tider: På Prisme blandes gjerne irske og norske musikktradisjoner med moderne elektronikk.

Sjangerblandingen og sammensmeltingen av ulike musikalske elementer blir også tydelig i valg av medvirkende musikere. På Prisme eksperimenterer Lien med instrumental backing i større grad enn tidligere og har med seg et lag av sterke og dynamiske instrumentalister: Roger Tallroth på gitar, Mikael Marin på bratsj, Rune Arnesen på slagverk, Hans Fredrik Jacobsen på fløyter og Bjørn Ole Rasch på tangenter. Dette er musikere som har arbeidet innenfor en rekke musikalske sjangere i tillegg til folkemusikk, og deres bidrag forsterker Annbjørg Liens grensesprengende uttrykk i Prisme.

Les mer

I brennpunktet samles tradisjonen og spres på nytt gjennom mange slags instrumenter, musikere og kulturer, slik at nye farger oppstår…

Dynamisk samspill

Annbjørg Lien har plukket musikere som er enere på sine felt, og plata er arrangert med tanke på sterke og dynamiske instrumentalister. Roger Tallroth (gitarer), Mikael Marin (bratsj), Rune Arnesen (perkusjon), Hans Fredrik Jacobsen (fløyter) og Bjørn Ole Rasch (keyboards), har alle én fot i folkemusikken og den andre i forskjellige musikalske miljøer.

– Ja, jeg ønsket meg en dynamisk og energisk plate, sier Annbjørg, og til det kunne jeg ikke funnet bedre musikere. Det er ingen tilfeldighet at jeg har bedt med meg flere svensker denne gangen. I vårt naboland har de en helt annen tradisjon for folkemusikk arrangert for band enn vi har her i Norge.

Energiske komposisjoner

Sju låter har Annbjørg komponert, fire har blitt til i samarbeid med Bjørn Ole Rasch, og to er basert på tradisjonelt stoff. Bjørn Ole Rasch er også hovedarrangør, men plata har i tillegg profitert på kreativiteten i studio. “Prisme” er produsert av Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch.

– Sammenliknet med Felefeber, som var ganske lyrisk, opplever jeg Prisme mer energisk, sier vår folkemusikkambassadør par excellence. Jeg hadde også lyst til å stå for alt sjøl. Å komponere nytt stoff gir meg friere tøyler, samtidig som det er svært utfordrende å skape noe fra bunnen.

Kreativt samarbeid

– Det var en fantastisk opplevelse å få spille inn plata dypt inne i Värmlands skoger, uforstyrret av hverdagslige gjøremål. I et par uker var vi sammen dag og natt. Det ga oss en arbeidsperiode med rom for intens kreativitet. Morsomt når musikere fra to naboland kan kjenne et skikkelig fargerikt fellesskap!

Prisme blir i likhet med Felefeber gitt ut på forlaget Shanachie i USA.

Annbjørg Lien |Bjørn Ole Rasch |Mikael Marin |Roger Tallroth |Rune Arnesen |Tone Hulbækmo |Trad.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662041138

Katalognummer: GRCD4113

Priskategori : CD