• GRCD4499.jpg
  • GRCD4499_inlay_web.jpg

Featuring – Hanne Sørvaag

Hanne Sørvaag/Kim Edvard Bergseth: Your Heart Stopped Talking, Why I Mess It Up, Hjertekammer, The Bad One´s the Best One, Timing Is Everything · Hanne Sørvaag/Odd Erik Ognedal: På Denne Tiå Her i Fjor · Hanne Sørvaag/Tobias Steinkjær/Arnemer… Hovda: Better Man · Hanne Sørvaag/Shaun Bartlett: How Did We Get Here · Hanne Sørvaag/Unni Wilhelmsen/Kim Edvard Bergseth: Anything ´bout June Again · Hanne Sørvaag/Teitur Lassen/Svein Olav Hyttebakk: Temporary Days

Hanne Sørvaag featuring Knut Reiersrud, Amund Maarud, Elle Melle, Tobias Steinkjær, Wenche Myhre, Peter Howarth, Claudia Scott, Shaun Bartlett, Unni Wilhelmsen and Magnus Carlson.

På sitt nye album har Hanne Sørvaag samlet sammen flere av sine idoler og beste samarbeidspartnere. Resultatet har blitt en sterk oppsummering av ulike samarbeid fra før , nå og i fremtiden.

kr 159

På sitt nye album har Hanne Sørvaag samlet sammen flere av sine idoler og beste samarbeidspartnere.

Gjestene på plata er Knut Reiersrud, Unni Wilhelmsen, Wenche Myhre, Claudia Scott, Amund Maarud, den danske countryartisten Tobias Steinkjær, Elle Melle, Shaun Bartlett, Peter Howart fra "The Hollies" og Magnus Carlson fra svenske "Weeping Willows". Teitur, fra Færøyene, bidrar på låtskriversiden, og Kim Edvard Bergseth er produsent og co-låtskriver.

«Featuring» er ingen tradisjonell duettplate, men en samling samarbeid med instrumentalister, låtskrivere og vokalister som er knyttet til Sørvaags karriere. Med seg har hun artister som hun er inspirert av og artister hun tidligere har skrevet låter for. Resultatet har blitt en slags hyllest, og en oppsummering av forskjellige vellykkede samarbeid fra før, nå og i fremtiden.

Les mer

På sitt nye album "Featuring" har Hanne Sørvaag samlet sammen flere av sine idoler og beste samarbeidspartnere.

Et bredere duettkonsept

Historiene er mange: Hyllesten til Unni Willhelmsens låt «Anything but June», at den er det eneste som hjelper ved kjærlighetssorg. Unni synger med selv, og går over i et refreng av sin egen låt. Wenche Myhres sang «Hjertekammer» er skrevet av Sørvaag og denne ble gjort som duett på turnéavslutningen av Whences 66års-turné i Drammen. Det var denne låten som gav Hanne idéen til en samarbeidsplate På «Featuring» er duettkonseptet gjort bredere. Amund Maarud bidrar med sitt karakteristiske, rocka gitarspill på «Why I mess it up». Låten «How did we get here» skrev Sørvaag sammen med Shaun Bartlett som hun ble kjent med i første sesong av «The Voice» på TV2. Dette ble kanskje det mest helhetlige samarbeidet med å skrive fra «schratch» til ferdig innspilt låt. Teitur har vært med å skrevet «Temporary Days», og Magnus Carlson fra Weeping Willows synger med sin ettertraktede stemme. Svensken gjør sjelden duetter og featuring, – til tross for mange forespørsler fra store artister og dj’er – derfor var det ekstra stas at han likte denne låten så godt og ble med.

Ingen tradisjonell duettplate

Knut Reiersrud nynner og spiller munnspill, og har satt sine spor med legendariske gitarfigurer på låten «My heart stopped talking». Han var så effektiv og så på plass i studioet at han var ferdig før 12. Da rakk han også å hente mor og dra på kjøpesenteret. Claudia Scott kom med classy og laidback tilstedeværelse, og hun gjorde ordene sanne i «Timing is everything», en låt som kanskje ble den mest klassiske duetten på dette albumet. Elle Melles radiohit «På denne tiå her i fjor» har blitt gjort i en helt ny innpakning. «Better Man» med Grammy-vinner Tobias Stenkjær ble til på en låtskrivercamp i et gammelt slott i Århus – der ølen kostet 5 kroner og kveldene aldri tok slutt. Peter Howart fra the Hollies som Sørvaag har skrevet låt til, ble med på «The Bad One’s is the best one», og beviste hvorfor han har turnert land og strand i årenes år.

«Featuring» er ingen tradisjonell duettplate, men en samling samarbeid med instrumentalister, låtskrivere og vokalister som er knyttet til Sørvaags karriere. Med seg har hun artister som hun er inspirert av og artister hun tidligere har skrevet låter for. Resultatet har blitt en slags hyllest, og en oppsummering av forskjellige vellykkede samarbeid fra før , nå og i fremtiden.

Amund Maarud |Hanne Sørvaag |Kim Edward Bergseth |Knut Reiersrud

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662044993

Katalognummer: GRCD4499