Tone Hulbækmo

Tone Hulbækmo har i gjennom et musikalt liv i Norge vært aktiv som sanger, musiker, arrangør og komponist. Hun har markert seg med sin særpregede sang og sin bruk av ukjente folkemusikkinstrumenter som trøorgel og middelalderharpe. Hun er kjent fra flere ulike sjangere fra middelaldermusikk, visesang, folkemusikk, verdensmusikk og etnisk musikk til mer samtidsrettet musikk. Hulbækmo har turnert i flere land, og har utgitt en rekke album både som soloartist og som medlem av gruppen Kalenda Maya. Hun har også…

Sorter etter:

Tone Hulbækmo har i gjennom et musikalt liv i Norge vært aktiv som sanger, musiker, arrangør og komponist. Hun har markert seg med sin særpregede sang og sin bruk av ukjente folkemusikkinstrumenter som trøorgel og middelalderharpe. Hun er kjent fra flere ulike sjangere fra middelaldermusikk, visesang, folkemusikk, verdensmusikk og etnisk musikk til mer samtidsrettet musikk.

Hulbækmo har turnert i flere land, og har utgitt en rekke album både som soloartist og som medlem av gruppen Kalenda Maya. Hun har også samarbeidet mye med sin ektemann Hans Fredrik Jacobsen. Av album kan nevnes Kåmmå no (1983; Spellemannprisen), Kalenda Maya (1985; Spellemannprisen), Svevende jord (1986), barneplaten Langt nord i skogen (1988: Spellemannprisen), Konkylie (1995), der tekstene er dikt av Halldis Moren Vesaas, og Kyrja (1999).