Hold dæ på vingan – Susanne Lundeng

1 Hold dæ på vingan(3:22)
2 Det å ei (3:22)
3 Så skjedde det igjen (3:22)
mer…
4 Ser du dæ tebake (3:22)
5 Svalgang (3:22)
6 Hymne fra Norlandia (3:22)
7 Det berre vil sæ ikke i dag (3:22)
8 Hav (3:22)

Susanne Lundeng: fiddle, vocals, Nils-Olav Johansen: guitar, vocals, Erik Nylander: drums

kr 139

Nordnorsk ettertenksomhet og utforsking

«Hold dæ på vingan» viser Susannes sterke utforskertrang når hun bruker og blander det hun har samlet seg av fele- og folketoner fra nord med livets varsomme intensitet.

Hun har holdt det gående som en av Norges mest aktive folkemusikere i 30 år og gir nå ut sitt 12. album.

De seneste årene har hun utviklet seg fra å være en av Norges mest feirede felespillere til å i tillegg bli en prisbelønnet tekstforfatter. I 2019 fikk hun NOPAs tekstpris for tittelkuttet på sitt forrige album «Det va nære på» (2018), hvor hun for første gang ga ut egne tekster, og juryen beskrev det som: «en nyskapende, klisjefri perle av norskspråklig sanglyrikk». På dette nye albumet er det igjen tekster som tar utgangspunkt i de store, så vel som de enkle spørsmålene, med lekende og utforskende språkføring.

More

Konserter

19. februar – Bodø/Stormen
20. februar – Honningsvåg/Perleporten
21. februar – Hammerfest/ Arktisk kultursenter
22. februar – Målselv/ Rundhaug
23. februar – Tromsø/Viseklubben Spelt
4. mars – Bergen/Underlig
5. mars – Oslo/ Kulturkirken Jakob
6. mars – Fredrikstad/ St. Qroix-huset
19. mars – Meløy/Glomfjord
20. mars – Kjerringøy
21. mars – Trondheim/ Dokkhuset
22. april – Bærum/ kulturhus

Susanne Lundeng

Susanne Lundeng har med forankring i nordnorsk folkemusikk utviklet seg til en særpreget felespiller, komponist, sanger og musikalsk fritenker, og har bl.a. høstet en Spellemannpris i folkemusikk for sin utgivelse av nordlandsslåtter og er en av Norges mest meritterte folkemusikere.

Nils-Olav Johansen og Erik Nylander

Nils-Olav Johansen er jazzgitarist og sanger som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hele verden i sitt musikalske uttrykk, og er kjent for sine virtuose improvisasjoner med umiskjennelig signatur. Han er ansatt som professor i jazzgitar på jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Erik Nylander er født i Norberg, Väsmandlands län i Sverige. Han har medvirket på rundt 50 utgivelser og turnert i en mengde land. Han har vært medprodusent og musiker i to prosjekter med Trondheim Jazzorkester. De siste årene har han deltatt i ulike prosjekter med Ola Kvernberg, hvor albumet Liarbird fikk Spellemannsprisen i 2014 og Mechanical Fair ble nominert i 2015. I dag spiller han i blant annet i Honest John, Nymo/Zetterberg/Nylander, Monoswezi, Ape Club, Bjørn Alterhaug Quintet, Erlend Slettevoll Trio og Steamdome.

Erik Nylander |Susanne Lundeng

Utgivelsesdato: 07.02.2020

EAN : 7033662073504

Katalognummer: HCD7350

Priskategori : CD