Følge – Susanne Lundeng

Snakkepols · Vårens vemodige to og to · Sku det meir te · Ugjenkallelig · Kom · Har du rette mea · Kov · Følge · Forbrødring · Soveslått · Kav ·mer…

Susanne Lundeng

Susanne Lundeng ute med Nordnorsk folkemusikk i vakker og moderne drakt!

kr 149

Susanne Lundeng ute med Nordnorsk folkemusikk i vakker og moderne drakt! 
More

“Følge” er en unik og sjangeroverskridende plate.

Susanne Lundeng er en av Norges mest anerkjente folkemusikere. Med sine musikalske røtter i folkemusikken i Nord-Norge, har hun en særegen lyd som musiker, komponist, sanger og musikalsk fritenker.

Gjennom sitt forhold til kunstformen og de gamle tradisjonene som følger, har Susanne utviklet sin sound over tid og har fått stor aksept innenfor den internasjonale scenen.

I sitt samspill med jazzmusikerne Nils-Olav Johansen og Erik Nylander, utforsker hun musikken gjennom improvisasjonssamtaler, og i tekstene og melodiene skildrer hun selve livets dramatikk og dets innvirkning på både mennesker og landskap.

Musikkene hennes er blitt beskrevet som dypt melankolsk, dempet, øm og stormfull.

«Følge» er Susanne Lundeng sitt 13. album. Her er langstrakte, malende musikalske bilder med fela som forteller og små sanselige betraktninger i tekstene, alltid nært tilstedeværende.

Hennes musikalske språk ligger trofast i dypet av den nordnorske ur-rytmen, en pulserende tre-takt med kraft og intensitet og folketonenes poetiske og melodiøse linjer.

Albumet har fått tittelen «Følge». I nordnorsk gammel tru er følge hvert menneske sin skytsånd, en ledsager i livet fra vugge til grav og opptrer som en forvarsler og beskytter.

– Vi har med oss alle mennesker vi har møtt gjennom livet og jeg er et ledd i en spille- og fortellerkultur og har med meg musikken, spelemenn og minnene. Det opplever jeg som mitt følge, sier Susanne.

Besetningen er Susanne Lundeng: fele, sang og oktavfele, Nils-Olav Johansen: gitar, bassgitar, vokal, fingersymbaler, trøorgel, synthorgel, piano og clavinet, Erik Nylander: trommer.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073948

Katalognummer: HCD7394

Priskategori : CD