Konger av Norge – Birkelunden Mannskor

ARNE NOSSUM: Svolder · EDVARD GRIEG: Landkjenning · EIVIND BUENE: Face-Off Før Slaget Ved Hafrsfjord · FRIEDRICH AUGUST REISSIGER: Olaf Trygvason · GISLE KVERNDOKK: Vår Konge · HALFDAN KJERULF: Norges Fjeld · J. HALVORSEN: Thord Foleson ·more… TRAD. : Kongesang

Birkelunden Mannskor · Dirigent: Knut Kristian Mohn

Birkelunden Mannskor har samlet det beste av det beste fra det norske nasjonalromantiske mannskorrepertoaret og laget et album med sanger som handler om norske konger.

kr 139

Birkelunden Mannskor albumdebuterer!

Konger av Norge inneholder åtte verk om norske konger gjennom tidene – og to av dem er nyskrevne for anledningen. Dette er en plate med klassisk mannskorrepertoar, fremført av det unge og friske Birkelunden Mannskor.

Koret har samlet det beste av det beste fra det norske nasjonalromantiske mannskorrepertoaret og laget et album med sanger som handler om norske konger. Disse stykkene stammer fra mannskorets gullalder, på slutten av 1800-tallet til starten av 1900-tallet. Men, av albumets totalt åtte stykker, er to av dem nykomponerte verk. Vi snakker om det nyskrevne samtidsverket om Harald Hårfagre og slaget ved Hafrsfjord av Eivind Buene, og singelen «Vår Konge» som er skrevet av Gisle Kverndokk med tekst av Odd-Magnus Williamson, og som selvfølgelig handler om Kong Harald V. Fra begynnelsen med «Kongesang» til de siste tonene av «Norges fjell» tar Birkelunden Mannskor med oss gjennom de vakreste og mest kjente sangene om norske konger (og fjell).

More

Birkelunden Mannskor albumdebuterer!

Nykomponerte verk

Dette er en plate med klassisk mannskorrepertoar, fremført av det unge og friske Birkelunden Mannskor.
Koret har samlet det beste av det beste fra det norske nasjonalromantiske mannskorrepertoaret og laget et album med sanger som handler om norske konger. Disse stykkene stammer fra mannskorets gullalder, på slutten av 1800-tallet til starten av 1900-tallet.

Men, av albumets totalt åtte stykker, er to av dem nykomponerte verk. Vi snakker om det nyskrevne samtidsverket om Harald Hårfagre og slaget ved Hafrsfjord av Eivind Buene, og singelen «Vår Konge» som er skrevet av Gisle Kverndokk med tekst av Odd-Magnus Williamson, og som selvfølgelig handler om Kong Harald V.

Sangene om norske konger (og fjell)

Fra begynnelsen med «Kongesang» til de siste tonene av «Norges fjell» tar Birkelunden Mannskor med oss gjennom de vakreste og mest kjente sangene om norske konger (og fjell).

– Vi håper på at vi med Konger av Norge klarer å gjøre et nytt og ungt publikum – som kanskje ikke har hørt så mye på mannskor tidligere – oppmerksomme på det som er en håndfull kjente og kjære mannskorperler, sier dirigent Knut Kristian Mohn.

– Dette er klassiske innspillinger, ja, men de inneholder mye trøkk og liv!

Produsenten bak Konger av Norge er Eivind Helgerød, som er kjent for sitt arbeid med Emilie Nicolas og Astrid S, og ble hentet for å gjøre soundet relevant for nåtiden. Med seg på laget har Birkelunden Mannskor også fått med seg den internasjonalt anerkjente barytonen Yngve André Søberg, som synger det mektige solopartiet på «Landkjenning», som portretterer Olaf Trygvasson sin hjemkomst til Norge.

Birkelunden Mannskor |Edvard Grieg |Eivind Buene |Eivind Helgerød |Friedrich August Reissiger |Gisle Kverndokk |Halfdan Kjerulf |Trad.

Release date:

EAN : 7033662046454

Cat.No.: GRCD4645

Priskategori : CD