Sigmund Groven

Sigmund Groven er kjent som en av verdens ledende munnspillutøvere og er en svært anerkjent komponist. Groven er en artist med internasjonal appell og stadig produseres det radio- og fjernsynsprogrammer om denne bemerkelsesverdige munnspillutøveren. Kritikere verden over har møtt Grovens musikk med stor begeistring. Hans utgivelser har solgt godt over hele verden og har i flere land fått svært høye listeplasseringer. Groven har en enorm plateproduksjon bak seg og er fortsatt like aktiv som musiker og komponist. Repertoaret hans spenner…

Sorter etter:

Sigmund Groven er kjent som en av verdens ledende munnspillutøvere og er en svært anerkjent komponist. Groven er en artist med internasjonal appell og stadig produseres det radio- og fjernsynsprogrammer om denne bemerkelsesverdige munnspillutøveren. Kritikere verden over har møtt Grovens musikk med stor begeistring. Hans utgivelser har solgt godt over hele verden og har i flere land fått svært høye listeplasseringer.

Groven har en enorm plateproduksjon bak seg og er fortsatt like aktiv som musiker og komponist. Repertoaret hans spenner fra folkemusikk til egne komposisjoner, fra Bach til moderne originalmusikk. Særlig er han blitt kjent for sine fremføringer av klassikere som Henning Sommerros ”Vårsøg” og Bent Fabricius-Bjerres ”Reodors ballade” fra Flåklypa Grand Prix. I tillegg er flere av hans egne komposisjoner blitt populære radiolåter.

Groven er en viktig skikkelse i norsk musikkliv. Han har engasjert seg i arbeidet for vern av opphavsretten for komponister og forfattere og har hatt flere verv. I løpet av sin lange karriere har han blitt hedret med en rekke priser og utmerkelser. Han har løftet munnspillet frem som et seriøst konsertinstrument. Med teknisk suverenitet og musikalsk følsomhet vet han å utnytte instrumentets uttrykkspotensial og han berømmes ofte for sin evne til å formidle og skape intimitet, enten det er i et bortgjemt grendehus eller fra en stor konsertscene. Dette gjør ham til folkekjær artist og avansert musiker med internasjonal appell og suksess.

Mars 2011