VI PÅ LANGEDRAG – Sigmund Groven

ANNE HAAVIE: BLÅMANN (Lyrics: A.O. Vinje), LILLEBJØRN NILSEN: STILLESTE GUTT, SIGMUND GROVEN: VI PÅ LANGEDRAG - HOVEDTEMA · EIT EVENTYR · NYTT LIV · ULVENS SANG · PÅ SPORET · GRIP DAGEN · HULDRELOKK OG FOLKEVISE · IDYLL · SELJESEVJE Omer…G VÅRSPRETT · FJELL OG VIDDE · RIDETUR · HØGT TIL HEST · SPREK GANGAR · VÅR I LUFTA · GØY PÅ FJELLET · HOPP OG SPRETT · FJELLVANDRING · BARN OG DYR · HESTEGALOPPSAMBA · EIN GLAD DAG · VOGGESONG · LENGRE ENN LANGT · FARVEL TIL LANGEDRAG (All arrangements: Sigmund Groven)

Sigmund Groven · Steinar Ofsdal · Anne Vada

– Det er lett å forstå at utlandet elsker denne mannen og munnspillet hans. [Helge Ottesen / Varden]

kr 139

Sigmund Groven er mannen bak musikken til TV-serien ‘Vi på Langedrag’

NRKs TV-serie Vi på langedrag ble svært populær da den rullet over norske TV-skjermer og fikk mange tilhengere, unge som gamle. Hele Norge fikk et forhold til de tobeinte og firbeinte skikkelsene vi ble kjent med i suksesserien og det samme gjelder den vakre musikken som pakket inn de nydelige naturbildene. Det er ingen andre enn Sigmund Groven som står bak musikken og på albumet Vi på Langedrag får vi endelig presentert musikken fra TV-serien i sin helhet. Utgivelsen presenterer 25 spor der Groven gjør tolkninger av blant annet Lillebjørn Nilsens ”Stilleste gutt på sovesal” og av den kjære barnevisen ”Blåmann”. Vi på Langedrag gir oss de komplette versjonene av de musikalske bruddstykkene vi fikk servert i suksesserien. Låtene på albumet står utmerket alene og albumet føyer seg pent inn i rekken av Sigmund Grovens kvalitetsrike utgivelser.

More

TV-serien Vi på Langedrag har slått godt an i de norske hjem. Så godt at spørsmålene etter musikken fra serien ble såpass mange at Sigmund Groven valgte å samle den stemningsfulle filmmusikken på CD.

Gammelt og nytt

TV-produsent Arne Nævra ønsket en skreddersydd musikalsk drakt til de flotte naturopplevelsene som ble presentert i serien. Valget falt på Groven som skulle vise seg å gjengi akkurat den stemningen Nævra var på jakt etter. Grovens musikk akkompagnerer villmarken på Langedrag perfekt og forsterker følelsen av fjellivets geitelokk og ørneskrik. Groven har blandet gamle folketoner med et mer moderne musikalsk uttrykk og resultat er intet mindre enn fantastisk. I tillegg er han godt hjulpet med bidrag fra en rekke anerkjente musikere, slik som Steinar Ofsdals eventyraktige fløytespill og Anne Vadas trolske vokal.

Med smak av villmark

I dag vet vi at Sigmund Groven var et lykkelig valg. På en enestående måte har han klart å forene folketoner og moderne rytmer til et uttrykk som gjør at musikk og bilder går hånd i hånd. Men ikke bare det: Tonene fra de håndplukkete utøverne skaper sine egne bilder – om du ligger tilbakelent – med øynene lukket. Kjenner du ikke følelsen av fjellets mektighet? Av lettkledde småjenters lokk og barbente løp etter seterstien? Denne komplette CDen gir deg hele versjonene av sporene TV-serien bare kunne gi bruddstykker av. Ja, hele mikser er nye for CD-utgivelsen, blant annet med ulvens aktive deltakelse som oser av villmark og opprinnelighet.

Fra Langedrag til Seoul

Snart er Sigmund Groven på vei over langt andre vidder. Han er en av våre aller mest bereiste musikere. Store festivaler står for tur. Lileledes en større promotiontur til Korea der musikken hans det siste året har vunnet svært mange venner. Faktisk så mange at både Mariah Carey og Elton John har måttet se seg slått på noen av de lokale hitlistene.I slutten av oktober går derfor turen til Seoul hvor det venter et hardt program med radio – og tv-intervjuer, promokonserter, showcases, for å nevne noe.

Anne Haavie |Anne Vada |Ingun Hoel Bjorå |Jan Olav Martinsen |Lillebjørn Nilsen |Øyvind Bjorå |Rune Arnesen |Sigmund Groven |Steinar Larsen |Steinar Ofsdal |Svenn Erik Kristoffersen |Terje Methi |Tom-Erik Antonsen

Utgivelsesdato: 20.08.2001

EAN : 7033662041800

Katalognummer: GRCD4180

Priskategori : CD