INNUNDER JUL – Sigmund Groven

CHARLES GOUNOD, JOHANN SEBASTIAN BACH: AVE MARIA, FRANZ GRUBER: GLADE JUL, FREDRIKKE EGEBERG: O JUL MED DIN GLEDE, IVER KLEIVE: Å SKJØNNEST ROSE, JACOB G. MEIDELL: DEILIG ER DEN HIMMEL BLÅ, L.M. LINDEMAN: HER ER DET NY SOM PÅ JORDERIK SKJEDDEmer…, LARS SØRAAS D.Y: DET LYSER I STILLE GRENDER, MORTEN ESKESEN: INNUNDER JUL, PEDER KNUDSEN: JEG ER SÅ GLAD HVER JULEKVELD, RIKARD NORDRAAK: JOLEKLOKKER OVER JORDA, SIGMUND GROVEN: ARIA, TRAD. : I DENNE SØTE JULETID (Arr.: Eivind Groven) · KLING NO KLOKKA (All arrangements: Sigmund Groven, Iver Kleive)

Sigmund Groven · Iver Kleive · Anne Vada

Enkelt, fredfullt og vemodig vakkert.

kr 139

Hyllest til julehøytiden

Innunder jul er en nedstressende og meditativ juleplate som med sine smakfulle arrangementer og høye kvalitet er blitt stående som en klassiker. Albumet inneholder både tradisjonelle julesanger og et knippe mer sjeldne låter. Sigmund Groven spiller munnspill og Iver Kleive spiller orgel. Begge regnes blant de fremste i norsk musikkliv og har lange karrierer bak seg: Innunder jul er Grovens 19. utgivelse og Kleive har på sin side bidratt på nærmere 200 plateinnspillinger! Med seg på laget har de dessuten fått Anne Vada som med sin vakre sopran gjør sitt til at denne platen blir en uforglemmelig opplevelse. Denne fredfulle juleutgivelsen, som er spilt inn i Bragernes kirke i Drammen, er en hyllest til julehøytiden og den roen og gleden juletiden er ment å bringe.

More

Stemningsfull julemusikk i enkel drakt er resultatet når tre av våre fremste tonekunstnere finner sammen.

Juleturné

I desember turnerer trioen i kirker på Østlandet. De har valgt å holde konserter nettopp i små kirker, fordi dette kanskje kler våre tradisjonsrike julesanger aller best. Det også for å tilby et konserttilbud i nærmiljøet, for de som ikke ønsker å oppsøke de etterhvert store julekonsertene. Konserten er fri for prangende teknisk utstyr, da de tre spiller og synger akustisk. En vakker opplevelse å låne øret til når julestrida setter inn, og man trenger et pust for å nyte.

Tre tonekunstnere i samspill

Innunder jul er en sval og stemningsfull utgivelse og ble raskt utpekt til ”årets juleplate” av anmeldere fra hele landet da den kom ut. Grovens makeløse munnspill, Kleives sobre orgel og Vadas himmelske sopran gir en sakral og harmonisk høytidsstemning som treffer lytteren rett i hjertet. Innunder jul er en særdeles vellykket juleplate med toner som ”Glade jul”, ”Ave Maria” og ”Aria” for ikke å glemme det nydelige tittelsporet der Vadas utrolige sopranprestasjoner klinger utsøkt med Grovens munnspill og Kleives orgel. De tre kunstnerne har samarbeidet i en årrekke, i konsertsammenheng og på plateinnspillinger. De er blant våre fremste utøvere på hvert sitt felt. Og har stadig varierte og spennende oppdrag i inn- og utland, hver for seg og sammen.

Grovens 25 år som artist

Innunder jul markerer også Sigmund Grovens virke som artist. I 2000 er det 25 år siden han kom med sin første plate, og dette er den 19. i rekken!

Anne Vada |Charles Gounod |Franz Gruber |Fredrikke Egeberg |Iver Kleive |Jacob G. Meidell |Johann Sebastian Bach |L.M. Lindeman |Lars Søraas d.y |Morten Eskesen |Peder Knudsen |Rikard Nordraak |Sigmund Groven |Trad.

Utgivelsesdato: 27.11.2000

EAN : 7033662041152

Katalognummer: GRCD4115

Priskategori : CD