Bjørn Berge

Bjørn Berge har etablert seg som en av landets ledende gitarister og bluesartister og er blitt et stort navn i norsk og internasjonal musikksammenheng. Han utmerket seg raskt med sin unike spillestil som består i å både slå rytme og spille melodilinjer på gitaren samtidig som han tramper med føttene på en kasse. En annen særegenhet er at Berge alltid opptrer alene på scenen med gitar, mikrofon og fottramp, noe som har blitt svært godt mottatt av konsertpublikummet som kommer…

Sorter etter:

Bjørn Berge har etablert seg som en av landets ledende gitarister og bluesartister og er blitt et stort navn i norsk og internasjonal musikksammenheng. Han utmerket seg raskt med sin unike spillestil som består i å både slå rytme og spille melodilinjer på gitaren samtidig som han tramper med føttene på en kasse. En annen særegenhet er at Berge alltid opptrer alene på scenen med gitar, mikrofon og fottramp, noe som har blitt svært godt mottatt av konsertpublikummet som kommer igjen og igjen for å se og høre dette enmannsfyrverkeriet.

Etter utgivelsene av Blues hit me (1999) og Bjørn Berge (1997) kom Bag of Nails i 2002 som åpnet øynene (og ørene) til et yngre publikum. Året etter kom Stringmachine og Berge tok det siste steget på veien mot blues-tronen. Utgivelsen ble hedret med Spellemannprisen. I 2002 ga Berge ut Illustrated man og nok en gang ble han hedret med Spellemannpris. To år senere fulgte albumet St. Slide, som umiddelbart ble utpekt til Berges beste så langt av VG, og som solgte i over 10 000 eksemplarer i Frankrike. I 2006 var det igjen klart for nye plate da Berge slapp We’re gonna groove. De tre siste årene har den produktive artisten gitt oss enda flere kritikerroste utgivelser: I’m The Antipop (2007) ble tett etterfulgt av Live in Europe i 2008 og deretter Fretwork i 2009.

Berge har fått flere priser. Blant annet ble han utnevnt til Årets musikktalent av Dagbladet i 1998 og er blitt tildelt to Spellemannspriser i klassen Blues: den første for albumet Stringmachine (2001) og den andre for albumet Illustrated man (2002). I 2001 ble han dessuten hedret av Notodden Blues Festival da han fikk NBFs Bluespris.

Mai 2011