Heavy Gauge – Bjørn Berge

BJØRN BERGE, ELLIS DEL SOL: The Wrangler Man · A Matter Of Time · Bound To Ramble · I Got It Made · Rip Off · Stray Dog · Alone Again · Coliseum · Bottle Floats ·mer…

Bjørn Berge

Etter 12 studioalbum, to av dem Spellemannsvinnere, slipper Bjørn Berge sitt 13. studio album, “Heavy Gauge”.

kr 139

Clear selection
Sjanger: BluesRock
Etter 12 studioalbum, to av dem Spellemannsvinnere, slipper Bjørn Berge sitt 13. studio album, “Heavy Gauge”.
Les mer

Albumet består av ni originale låter, seks av de med Bjørn alene med akustisk gitar og tre låter med band. Tekstene er denne gang skrevet av amerikanske Ellis Del Sol. Bjørn har aldri vært redd for å blande forskjellige sjangere på plate, heller ikke denne gangen. Her får vi servert heftig gitarspill, ballader, blues og ‘good time music’!

– Jeg bestemte meg tidlig i prosessen at jeg ville lage et album med bare originale låter. På tidligere album har jeg stort sett hatt med en cover eller tre. Jeg fikk hjelp av Ellis del Sol, en amerikaner som er bosatt i Haugesund, til å skrive tekster. Musikalsk så er kanskje dette det mest varierte albumet jeg har lagd så langt. Det spenner fra nesten poppa låter til mer typiske «bluesa» låter. Jeg hadde også lyst til å blande mellom solo- og bandlåter, siden låtene er så forskjellige stilmessig, forteller Bjørn.

Bjørn har i løpet av karrieren opparbeidet seg et solid live-rykte som en gitarist i verdenstoppen, noe som innebærer at han jevnlig besøker store jazz, blues og rock festivaler rundt i Europa og Nord Amerika. Konsertene hans er ikke alltid lett å sette i bås da han kombinerer flere musikalske sjangere som blant annet folk, jazz, blues, og rock. Bjørn framfører stort sett eget materiale, men han gjør også sine egne heftige tolkninger og versjoner av artister som; Motorhead, Red Hot Chili Peppers, Morphine og Joni Mitchell for å nevne noen.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662065523

Katalognummer: BMCD6552

Priskategori : CD