Introducing SteelFinger Slim – Bjørn Berge

Mama Said - Get it On - Your Man - Devil Calling - Like A King - Bastards - Spoonful - Begging - Black Night - Don't Lookmer… Back

Bjørn Berge

Bjørn Berge flytter fjell med sine hardtslående og unike akustiske arrangementer på plata “Introducing SteelFinger Slim”.

kr 399

Clear selection
Sjanger: BluesBluesrock

Bjørn Berge flytter fjell med sine hardtslående og unike akustiske arrangementer på plata “Introducing SteelFinger Slim”.

Les mer

Bjørn Berge har i en årrekke vist seg som en unik gitarist, et akustisk geni og formidabel liveartist. Med sine akustiske gitarer flytter han fjell og blåser lytterne av banen med knallharde arrangementer. Berge sitt heftige og dynamiske gitarspill på akustisk gitar reiser mellom blues, rock, funk og ballader. Gitaristen fra Haugesund har tidligere utgitt 12 studio album og et live-album. I 2001 og 2002 mottok han Spellemannspris i kategorien Blues, og Notodden Blues Festival Blues Pris i 2001.

Det etterlengtede 13. studioalbumet fra Berge blir sluppet 26.januar, der imponerer han nok en gang med sine gitarferdigheter. Med coverversjoner av sanger som T-Rex´s “Get it on” fra 1971 og Deep Purple´s “Black Night” fra 1972, tar Berge rockeklassikere inn i et mørkt akustisk blues-landskap. Han er en fantastisk historieforteller, med en dyp og karakteristisk stemme og forbløffende raske fingre laget av stål. Han lever opp til tittelen på albumet: “Introducing SteelFinger Slim”. Berge forteller:

– Jeg velger coverlåter ut fra sanger jeg allerede elsker, og jeg tester alltid ut hver sang jeg vil covere live forran et publikum. Det er viktig at låten ikke er covret for mye allerede, og at låtene har elementer som er lette å kjenne igjen. Da har jeg friheten til å leke med arrangementene, uten at sangen mister sin identitet.

En sang som har for mange blitt en av de første og største glam rock/boogie rock låtene, var T-Rex sin “Get It On”. Denne fungerer også utmerket i Berge sitt en-mannsorkester. Hans mørke og kraftfulle stemme tar låta inn i et røffere, mer nakent musikalsk landskap.

– Jeg har alltid digga T. Rex og Marc Bolan. Hørte en dag låta på radio, satte meg ned og begynte å pønske ut en måte å gjøre noe på. Tuna ned gitaren til en lav A, noe som funka bra og jeg fikk en noe tyngre sound enn orginalen, synes jeg, sier Bjørn Berge.

Arrangementene blir til spontant både backstage og på konsert, men allikevel settes de endelige arrangementene ved å testes forran et live publikum. Noe som er naturlig ettersom Bjørn Berge har i løpet av karrieren opparbeidet seg et solid live-rykte som en gitarist i verdenstoppen, noe som innebærer at han jevnlig besøker store jazz, blues og rock festivaler og klubber rundt i Europa og Nord Amerika. Han har tidligere spilt blant annet Roskilde Festival(DK), Cisco Ottawa Bluesfest(CAN), Versailles Jazzfestival(FR), Nice Guitarfestival(FR), Basel Guitarfestival(CH), Arezzo Wave Love Festival(IT), Koktebel Jazzfestival(UKR), Creation of Peace Festival(RUS), Burg Hertzberg Festival(DE), Notodden Blues Festival(NO), Molde Jazz Festival(NO), Skanderborg Festival(DK), Nibe Festival(DK) og mange, mange flere.

Albumet er innspilt ved ABC Studio i Etne av Kjetil Ulland.

 

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662065684

Katalognummer: BMCD6568, BMLP6568

Priskategori : CD, LP