Fretwork – Bjørn Berge

BJØRN BERGE: Crazy Times · These Streets · Fretwork · Skijumper · Endless · Travelling Song · You're So Fine · Paris, BJØRN BERGE, KNUT REIERSRUD: Mountain Boogie, CHARLES BROWN, EDDIE WILLIAMS, JOHNNY D. MOORE: Drifting Blues, CHESTER Amer…. BURNETT: Killing Floor, JOHN BUTLER: Zebra

Bjørn Berge: vocal, 12-string guitar, 6-string guitar, electric guitar, foot stomp, percussion · Vidar Johnsen · Øyvind Staveland · Kjetil Ulland

– Han beviser nok en gang at han er en av Norges råeste bluesgitarister. [Bergens Tidende]

kr 139

Sjanger: BluesRock

Bjørn Berge: Fretwork

Fretwork – som rett og slett betyr gitarhalsarbeid er Bjørn Berges 10. album. Og på denne utgivelsen er han endelig tilbake med selvskrevet materiale. Albumet er produsert av Berge selv og Kjetil "The Wizzard" Ulland. Berge har dessuten med seg to profilerte gjesteartister: Øyvind Staveland fra VAMP på fiolin og bratsj og Vidar Johnsen på vokal. Kombinasjonen av Stavelands fiolin og Berges akustiske gitar har gitt låtene til Berge en annerledes atmosfære enn hva vi har hørt tidligere, og albumet er noe av det mest varierte Berge har gjort. Låtene spenner fra det sarte, instrumentale – en svipptur innom Deltablues – til det mer energiske uttrykket som Bjørn Berge er kjent for. Siden Bjørn Berges gjennombruddsalbum på Blue Mood/Warner er alle klar over at Berge er et fyrverkeri og et mirakel av en gitarist. Bjørns to Spellemannspriser har nok kanskje litt av skylda for det, samtidig som over 100 spillejobber i året har gjort Berge til en artist i verdensklasse.

Les mer

Bjørn Berge er nå ute med sitt 10.album ”Fretwork”. På dette albumet er han endelig tilbake med en skive med selvskrevet materiale.

Gitarhalsarbeid

Dette albumet er vel til dags dato det mest varierte som Berge har gjort. Låtene spenner fra det sarte, instrumentale – en svipp innom Deltablues – til det mer energiske uttrykket som Bjørn Berge er kjent for.
Fretwork betyr rett og slett gitarhalsarbeid! Som vanlig fremført med akkurat så mye patos og ekvilibristiske krumspring som det er langt mellom, uansett verdensdel.

Et fyrverkeri

Siden Bjørn Berges gjennombruddsalbum på Blue Mood/Warner er alle klar over at Berge er et fyrverkeri og et mirakel av en gitarist. Bjørns to Spellemanns-priser har nok kanskje litt av skylda for det, samtidig som over 100 spillejobber i året har gjort Berge til en artist i verdensklasse.
Et uttall tv og radiojobber, helsides oppslag i riksdekkende aviser rundt i Europa, fanklubber og omreisende gitarfriker er en del av hverdagen for Bjørn på hans turneer rundt om på Europas viktigste festivaler, jazz- /blues- og rockeklubber.

Bjørn Berge |Charles Brown |Chester A. Burnett |Eddie Williams |John Butler |Johnny D. Moore |Kjetil Ulland |Knut Reiersrud |Øyvind Staveland |Vidar Johnsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662043217

Katalognummer: GRCD4321

Priskategori : CD