• GRCD4382.jpg
  • Bjørn_Berge_Gitte_Johannessen.jpg

Blackwood – Bjørn Berge

BJØRN BERGE: In & Out · Once Again · Accused · Blackwood · Sick 'N Tired · Same Old Fool · Blues For One · Those Days · Dakness · JOHN ESTES: Going To Brownsville · JONI MITCHELLmer…: Woodstock

Bjørn Berge · Karl Christian Grønhaug · Kjetil Ulland

Musikalsk sett går han litt mer tilbake til røttene og det er en naturlig videreføring av hans forrige album "Fretwork" fra 2009.

kr 139

Bjørn Berge – Blackwood

Bjørn Berge startet sitt eget bluegrassband på midten av 80-tallet, men har nå de siste 15 årene vært fullt opptatt med sin solokarriere som gitarist og å rendyrke og utforske mulighetene som ligger i det å spille 6- og 12-strengs gitar. Han har utgitt 9 album så langt, hvorav 2 av dem har resultert i Spellemannspris og album nr. 10 kommer nå i august, med tittelen "Blackwood". På dette nye albumet har Berge skrevet alle låtene selv, utenom to. Musikalsk sett går han litt mer tilbake til røttene og det er en naturlig videreføring av hans forrige album "Fretwork" fra 2009.
Bjørn Berge har spilt gitar og banjo siden han var 13 år gammel. Siden den gang har han vært opptatt av å spille musikk og har i løpet av sin karriere opparbeidet seg et ry for å være en gitarist helt i verdenstoppen. Hans ”fingerpicking-style” er det ikke mange som gjør han etter og hans unike nivå har gjort han til en ettertraktet artist på den europeiske arena, foruten konserter i Canada og USA.

Les mer

Bjørn Berge har spilt gitar og banjo siden han var 13 år gammel. Siden den gang har han vært opptatt av å spille musikk og har i løpet av sin karriere opparbeidet seg et ry for å være en gitarist helt i verdenstoppen.

Tilbake til røttene

Han startet sitt eget bluegrassband på midten av 80-tallet, men har nå de siste 15 årene vært fullt opptatt med sin solokarriere som gitarist og å rendyrke og utforske mulighetene som ligger i det å spille 6- og 12-strengs gitar. Han har utgitt 9 album så langt, hvorav 2 av dem har resultert i Spellemannspris og album nr. 10 kommer nå i august, med tittelen "Blackwood". På dette nye albumet har Berge skrevet alle låtene selv, utenom to. Musikalsk sett går han litt mer tilbake til røttene og det er en naturlig videreføring av hans forrige album "Fretwork" fra 2009.

Arbeidsfelt

De siste 7-8 årene har Bjørn Berge gjort hele Europa som sitt arbeidsfelt, noe som innebærer utallige reisedøgn pr. år og han besøker jevnlig flere av de store jazz-, blues- og gitarfestivaler rundt omkring. Musikken hans er vanskelig å sette i bås da han kombinerer flere musikalske sjangere, men i hovedtrekk befinner han seg i folk-/bluessegmentet ispedd elementer fra bl.a. rock og funk. Han fremfører stort sett eget materiale, men han gjør også sine egne tolkninger og versjoner av låter fra artister/band som Red Hot Chili Peppers, John Butler Trio, Joni Mitchell og Motorhead for å nevne noen.

Av festivaler som er besøkt de siste par årene kan nevnes:
Roskilde Festival (DK), Cisco Ottawa Bluesfest (CAN), Versailles Jazzfestival (FR), Nice Guitarfestival (FR), Nuits de la Guitarre, Patrimonio, (FR – Korsika), Sheperd’s Bush Empire (UK), Arezzo Wave Love Festival (IT), Basel Guitarfestival (CH), Notodden Bluesfestival (NO), Burg Hertzberg Festival (DE)

Bjørn Berge |John Estes |Joni Mitchell |Karl Christian Grønhaug |Kjetil Ulland

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662043828

Katalognummer: GRCD4382

Priskategori : CD