• Reistad Vårdal
  • hxoyOqbA

Breibeint – Åsmund Reistad & Vegar Vårdal

Ære · Neste års budsjett · Uret i heimen · Landoppmålerschottis · Følgesvenen · Cortado med sting · Spurven · Reinlender med t på opptur · Vemodig pols · De spillende · Til Solan · Bånsull tilmer… Clariel

Vegar Vårdal: violin, viola and Hardanger Fiddle · Åsmund Reistad: guitar, double bass and mandola

Etter 20 års musikalsk samarbeid lanserer folkemusikkduoen Breibeint sitt debutalbum.

kr 139

Etter 20 års musikalsk samarbeid lanserer folkemusikkduoen Breibeint sitt debutalbum.

Les mer

Breibeint er en duo som består av to garvede og meget særpregede musikere. Vegar Vårdal og Åsmund Reistad har samarbeidet i 20 år, og har gjennom en rekke prosjekter satt et tydelig preg på norsk folkemusikk. I tillegg har de, på hver sin kant, solid erfaring fra samarbeid med bl.a. Mischa Alperin, Chateau Neuf Spelemannslag, Rusk og Aasmund Nordstoga. I Breibeint forener de krefter i gnistrende samspill hvor hver tone betyr noe, og hver frase slynges ut med mening! 

«Breibeint er mitt musikalske fristed og leikeplass. Vi har som mål å utfordre hverandre, men samtidig også støtte opp under hverandres sprell» – Vegar Vårdal.

Å stå breibeint er noe Vegar og Åsmund har gjort så lenge de har spilt sammen. De er dypt forankret i den norske folkemusikktradisjonen, men vet også å leke seg med den. Debutalbumet består av egenkomponert materiale. Duoen bruker rytmen, melankolien, galskapen, skjønnheten og humoren som hører genren til. Ut av dette spinner de melodier med utgangspunkt i tradisjonelle danseformer, men som de setter sitt personlige preg på. Arrangementene er preget av lekenhet og energi, og de henter inspirasjon til å forme sluttproduktet fra både publikum, tid og sted. Her finnes alt fra ivrige nordlandspolser, via melankolske marsjer til valser med et hint av barokken.

«Det er helt utrolig gøy å slippe en plate med nesten utelukkende eget materiale – føler meg nesten naken» – Vegar Vårdal.

 

Åsmund Reistad |Åsmund Reistad & Vegar Vårdal |Vegar Vårdal

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073658

Katalognummer: HCD7365

Priskategori : CD