The French Cello – Truls Mørk

César Franck: Sonata for violin and piano (trans. cello) in A major · Francis Poulenc: Sonata for cello and piano · Claude Debussy: Sonata for cello and piano (1915) · Ernest Chausson: Piècemer…, op.39

Truls Mørk, cello · Håkon Austbø, piano

Gjennom albumets 70 minutter fremfører cellist Truls Mørk og pianist Håkon Austbø verk for cello av César Franck, Ernest Chausson, Claude Debussy og Francis Poulenc, pilarer innen den franske musikken for cello.

kr 139

Truls Mørk i fransk repertoar

Det er den franske celloen som står i fokus på dette albumet fra Truls Mørk og Håkon Austbø. Gjennom albumets 70 minutter fremfører duoen verk for cello av César Franck, Ernest Chausson, Claude Debussy og Francis Poulenc, alle bautaer innen den franske musikken for instrumentet. Francks fiolinsonate, en av de sykliske komposisjonene komponisten selv var så glad i, er en genial bearbeidelse av kun tre toner som produserer flere av verkets temaer. Chaussons ”Piéce for Cello and Piano”, et sjeldent fremført verk, er et rolig lyrisk verk ofte overskygget av storslåttheten i flere kjente verk fra samme periode. Verket er likevel noe av det vakreste fra den franske cellotradisjonen. Debussys sonate returnerer til de eldre, klassiske formene innen fransk musikk, komponert uten svulstigheten fra samtidige sonater. Poulencs sonate for cello og piano skiller seg ut fra komponistens opusliste som i stor grad er dominert av verker for treblåsere. Som hans tidligere fiolinsonate er dette et substansielt verk hvor Poulenc viser seg fra sin mest oppfinnsomme og erfarne side.

Som en av de mest fremragende cellistene på den internasjonale scenen, har Truls Mørk gjort seg bemerket gjennom en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser, og har siden midten av 1980-tallet lagt omfattende turnering verden over bak seg. Håkon Austbø har på sin side nytt internasjonal oppmerksomhet siden 1970-tallet og hatt en suksessfull internasjonal solo- og kammermusikk-karriere.

César Franck |Claude Debussy |Ernst Chausson |Francis Poulenc |Håkon Austbø |James Burnett |Truls Mørk

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560105821

Katalognummer: PSC1058

Priskategori : CD