• PSC1372_front
  • Yuko_Inoue_2018_Photo_Ketil_Haugsand.jpg
  • PSC1372_digipak

The Art of Emotions – Yuko Inoue

CARL PHILIP EMANUEL BACH: Piano sonatas for Kenner und Liebhaber · Sonata in G minor · JOSEPH HAYDN: Divertimento in A flat major · LUDWIG VAN BEETHOVEN: 15 Variations and Fugue for Piano in E flat major · WOLFGANG AMADEUS MOZART: Prelude andmer… Fugue in C major

Yuko Inoue, fortepiano

En tid der musikken for alvor blir følelsenes kunstart!

kr 139

Sjanger: Early musicPiano

Musikk fra en tid da komponistene utviklet et fantastisk nytt tonespråk.

Tittelen på Yuko Inoues debutalbum sier alt. Klangen i hammerklaveret henter oss 200 år tilbake i tid – til en tid da komponistene utviklet et fantastisk nytt tonespråk i takt med instrumentenes utvikling. En tid der musikken for alvor blir følelsenes kunstart! C.P.E var en av de fremste utviklerne av et individuelt musikkuttrykk. De tre store innenfor Wienerklassisismen har alle mye å takke C.P.E. for. Haydn var en stor fan livet igjennom. I et brev skriver Mozart at hans kone Constanze trykket kraftig på for at han skulle skrive et stykke i Bach-stil for klaver. Motivet i Beethovens store variasjonsstykke kommer fra Prometheus, og han bruker det flere andre steder også, blant annet i den tredje symfonien ’Eroica’.

Les mer

Tittelen på Yuko Inoues debutalbum sier alt. Klangen i hammerklaveret henter oss 200 år tilbake i tid – til en tid da komponistene utviklet et fantastisk nytt tonespråk i takt med instrumentenes utvikling. En tid der musikken for alvor blir følelsenes kunstart!

C.P.E. Bach (1714-1788)

Det er da selvsagt også musikken til J.S. Bachs nest eldste sønn som er utgangspunktet for denne utgivelsen. C.P.E var en av de fremste utviklerne av et individuelt musikkuttrykk. Noen steder skriver C.P.E. uten taktlinjer, i fri og improviserende karakter. ’Für Kenner und Liebhaber‘ er den berømte tittelen på en samling klaververker som inneholder 36 komposisjoner. Tittelen på samlingen viser ønsket om å nå bredt – men også dypt – hos musikkelskere med kunnskap.

Haydn, Mozart og Beethoven

De tre store innenfor Wienerklassisismen har alle mye å takke C.P.E. for. Haydn var en stor fan livet igjennom, og er en av de komponistene som studerte hans verker inngående. Mozart-stykket på denne utgivelsen er faktisk litt a-typisk for komponisten: I et brev skriver han at hans kone Constanze trykket kraftig på for at han skulle skrive et stykke i Bach-stil. Da Beethoven ga ut variasjonene i opus 35, insisterte han på at han hadde brukt en helt ny komposisjonsstil. Motivet kommer fra Prometheus, og han bruker det flere andre steder også, blant annet i den tredje symfonien ’Eroica’.

Hammerklaveret og Yuko Inoue

Disse komponistene tilhørte fire forskjellige generasjoner i en tid da klaverinstrumentene utviklet seg mye. Hammerklaveret (1780 original) fra Edvind Beunks samling som Yuko har brukt på denne innspillingen, er et instrument de alle ville hatt et lidenskapelig forhold til. Komponistene på denne tiden var begeistret av nyvinninger på instrumentfronten, og lot seg inspirere. I dag ser vi hvordan pianistene ’gjenoppdager’ disse originale klangfargene når de kan sette seg til et instrument fra komponistens egen tid. Yuko Inoue er utdannet ved konservatoriet i Tokyo og Hochschule für Musik und Tanz Köln. Hun har arbeidet spesielt med Fantasia-stilen hos C.P.E. Bach. I tillegg til solokonserter har hun også gjort prosjekter med Klassische Philharmonie Bonn, Kölner Kammerorchestrer, Sinfonieorchestrer Aachen, Det Norske Kammerorkester og Utrecht Festival voor Oude Muziek.

Carl Philip Emanuel Bach |François Eckert |Joseph Haydn |Ludwig van Beethoven |Wolfgang Amadeus Mozart |Yuko Inoue

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013722

Katalognummer: PSC1372

Priskategori : CD