Tchaikovsky Symphony 5 – Terje Mikkelsen

Peter Tchaikovsky: Symphony no.5, E minormer…, op.64

Ukranian State Symphony Orchestra · Terje Mikkelsen, conductor

Tsjajkovskijs ”Symfoni nr. 5” reflekterer sjelen til en mann i dyp krise, mesterlig fremført av Ukrainsk Stats Symfoniorkester og dirigent Terje Mikkelsen.

kr 139

Sjanger: Orchestral

Tsjaikovskij under ledelse av Terje Mikkelsen

Tsjajkovskijs ”Symfoni nr. 5”, skrevet like etter en av hans venners dødsfall, er preget av en emosjonelle kontekst som reflekterer sjelen til en mann i dyp krise. Åpningstemaet sies gjerne å relatere til ”Providence” – beskyttelse under Guds omsorg. Temaet gjennomsyrer hele verket og gjenoppstår i hver av symfoniens andre tre satser. Den forstyrrer den rolige og vakre langsomme satsen, gjør en kort entré i tredjesatsens vals, og returnerer triumferende i finalen. Tsjajkovskij selv hadde sin tvil om denne finalen og verket for øvrig, men den musikalske verden har for lengst avgjort at hans femte symfoni ikke bare er en storslått symfoni, men en av de mest elskede innen repertoaret.

Det er Ukrainsk Stats Symfoniorkester og dirigent Terje Mikkelsen som har gjort den praktfulle tolkningen av Tsjajkovskijs femte symfoni på denne innspillingen. Mikkelsen har arbeidet tett med orkesteret siden slutten av 1980-tallet og har vært dets artistiske leder og dirigent. Terje Mikkelsen har tidligere gitt ut tre album på Simax Classics, i samarbeid med Det Litauiske Nasjonale Symfoniorkester, med musikk av Edvard Grieg.

Krzysztof Drab |Peter Tchaikovsky |Terje Mikkelsen |Ukranian State Symphony Orchestra

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560110924

Katalognummer: PSC1109

Priskategori : CD