Sonata mongoliana – Stein-Erik Olsen

Domenico Scarlatti: 3 sonatas · Stephan Rak: Three Russian Waltzes, Temptations of the Renaissance, Sonata mongoliana · Carlo Domeniconi: Koyunbaba · Paulo Bellinati: Jongo · Nikita Koshkinmer…: Usher-Waltz

Stein-Erik Olsen, guitar

Felles for de nålevende komponistene som er representert på denne platen er at de alle sammen selv er store virtuoser på gitar.

kr 139

Virtuos gitarmusikk

Denne gangen utforsker Stein-Erik Olsen spennet i utrykk mellom Rak og Bellinati, beveger seg i tid fra Scarlatti til Koshkin, i rom mellom Russland og Brasil. Orginalkomposisjoner for gitar alt sammen, så nær som 3 «adopsjoner» av Domenico Scarlattis ensatsige sonater, viser noe av det tilfang som finnes for gitar utover det tradisjonelle «spanske» repertoaret.
 
Felles for de nålevende komponistene som er representert på denne platen er at de alle sammen selv er store virtuoser på gitar. Særlig Koshkin og Rak har til en viss grad revolusjonert gitarteknikken. Som man hører i denne musikken har det også lykkes dem å nyttegjøre seg teknikkene for å synliggjøre en bakenforliggende musikalsk idé.
Stein-Erik Olsens karriere har ekspandert til å favne hele Europa, Storbritannia og Korea, med invitasjoner til festivaler som utøver og lærer, engasjementer for radio og TV produksjoner. Innspillingene hans, både som solist og med Gro Sandvik (fløyte) og Roar Engelberg (panfløyte), har blitt mottatt med stor entusiasme av publikum og kritikere hjemme såvel som ute. Gramophone Magazine skriver om hans forrige soloutgivelse:
 
«The record is distinguished by absolutely splendid guitar-playing and eminent composers.»

Les mer

Med jevne mellomrom gir gitaristen Stein-Erik Olsen til beste musikk fra sitt rike repertoar for Simax Classics´ publikum. Denne gangen utforsker han  spennet i utrykk mellom Rak og Bellinati, beveger seg i tid fra Scarlatti til Koshkin, i rom mellom Russland og Brasil. Orginalkomposisjoner for gitar alt sammen, så nær som 3 «adopsjoner» av Domenico Scarlattis ensatsige sonater, viser noe av det tilfang som finnes for gitar utover det tradisjonelle «spanske» repertoaret.

«The record is distinguished by absolutely splendid guitar-playing and eminent composers.» [Gramophone Magazine]

Stein-Erik Olsens etablerte internasjonale format idag, 14 år etter sin strålende London-debut i 1986, manifesteres når han får gjøre førsteinnspillinger av for eksempel Stephan Raks musikk, som har dedisert verket Three Russian Waltzes  til Olsen. Koshkin er også i ferd med å skrive en gitarkonsert for Stein-Erik Olsen, som vil bli urfremført i Bergen i september 2000. Stein-Erik Olsens karriere har ekspandert til å favne hele Europa, Storbritannia og Korea, med invitasjoner til festivaler som utøver og lærer, engasjementer for radio og TV produksjoner. Innspillingene hans, både som solist og med Gro Sandvik (fløyte) og Roar Engelberg (panfløyte), har blitt mottatt med stor entusiasme av publikum og kritikere hjemme såvel som ute.

Arne Akselberg |Carlo Domeniconi |Domenico Scarlatti |Nikita Koshkin |Paulo Bellinati |Stein-Erik Olsen |Stephan Rak

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011728

Katalognummer: PSC1172

Priskategori : CD