• PPC9070.jpg
  • koret_foto_Nese.jpg
  • fridafredrikke_foto_Nese.jpg
  • overblikkbilde_foto_Nese.jpg
  • PPC9070_inlay_web.jpg

Sommerens Maria – Kirkens Korskole Nøtterøy

GISLE KVERNDOKK: Sommerens Maria – et kirkemusikalsk eventyrspill. Tekst: Eyvindmer… Skeie

Kirkens Korskole Nøtterøy · Kristin Vold Nese, dirigent

150 barn og ungdom er med i kirkespillet ‘Sommerens Maria’, komponert og skrevet av Gisle Kverndokk og Eyvind Skeie.

kr 139

Eyvind Skeie og Gisle Kverndokk med nytt kirkespill

150 syngende barn og ungdom fra Kirkens Korskole Nøtterøy synger melodier som er lette å like og tekster med poetisk og filosofisk grunntema i kirkespillet ‘Sommerens Maria’. Verket har blitt til i samarbeid mellom komponisten Gisle Kverndokk og tekstforfatter Eyvind Skeie. Bli med på en reise gjennom kirkeåret og årstidene når de tre hovedkarakterene knytter sammen den bibelske fortellingen med vår menneskelige lengsel.

Les mer

‘Sommerens Maria’ er et fargerikt kirkemusikalsk eventyrspill av Eyvind Skeie og Gisle Kverndokk. Det dynamiske musikkmiljøet Kirkens Korskole Nøtterøy har bestilt og urframført verket – og nå er det klart for utgivelse på CD. 150 barn er med, og de synger begeistret!

Spennende helstøpt prosjekt for barn

‘Sommerens Maria’ handler om vår egen livsfølelse på veien gjennom naturens år og kirkeåret. Vi blir tatt med på en reise fra høst til vinter og vår til sommer, hvor de tre hovedkarakterene knytter sammen den bibelske fortellingen med vår menneskelige lengsel. Komponisten sier: «Utfordringen er å formidle ideene på en enkel måte, å finne frem til noe sangbart og fengende, samtidig som det ikke blir forutsigbart. Det må ligge noen overraskelser der, men det må være noe barna kan mestre og lære å bli glad i.»

Boblende skaperglede blant barn og ungdom på Nøtterøy

Aspirantkor, Guttekor, Barnekantori, Ungdomskantori. Det er ikke måte på hva man har fått til i miljøet rundt Kirken på Nøtterøy. Nøtterøy ungdomskantori med sine 62 sangere, gutter og jenter er bærende i prosjektet. Orkesteret består også av musikere på høyeste nivå, blant annet med Birgitte Stærnes (fiolin) og Frida Fredrikke Waaler Wærwågen (cello). I 2014 satt Korskolen opp ‘Les Miserables School Edition’ i 6 utsolgte kvelder i forbindelse med Grunnlovsjubileet.

Eyvind Skeie og Gisle Kverndokk

Komponist Kverndokk og tekstforfatter Skeie har sammen skapt et verk som kan brukes gjennom hele kirkeåret, med melodier som er lette å like og tekster som har et poetisk og filosofisk grunntema. Gisle Kverndokk er kjent som en av Norges mest produktive og suksessfulle komponister innen musikaler og opera. Han har tidligere komponert flere barneoperaer, som ‘Georgs Magiske Medisin’ her i Norge og ‘Max and Moritz’ i USA. «Samarbeidet har vært stimulerende, det har blitt et møte mellom ideer som jeg tror vi har greid å samkjøre», sier Kverndokk.

Forfatteren og presten Eyvind Skeie har vært tekstforfatter for en rekke musikaler, kirkespill, kantater, salmer og barne-tv. Gjennom salmer og sangtekster for barn har han vært med på å formidle den kristne livsforståelse til flere generasjoner. Han har også skrevet fagbøker og skjønnlitteratur. «Det har vært en glede å samarbeide med komponisten og med dette flotte kormiljøet», sier Skeie.

Birgitte Stærnes |Frida Fredrikke Waaler Wærvågen |Gisle Kverndokk |Kirkens Korskole Nøtterøy |Kristin Vold Nese |Olaf Kamfjord

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662090709

Katalognummer: PPC9070

Priskategori : CD