Som en rose – Nidarosdomens Girls' Choir

ODD JOHAN OVERØYE: Må korsets tre slå rot · La de små barn komme til meg · Trad.: Little fuglen · Guds kyrkjefolk, syng · Amen, Jesus · Negro spiritual · Roll, Jordan, Roll · Oh, Peter, go ring them bells. Text by Eyvindmer… Skeie

Nidarosdomens Girls' Choir · Anita Brevik, conductor · Lars Klevstrand · Nils Johnson · Ingeborg Hungnes · Erik Jacobsen

Flotte solister også, med blant annet Ingeborg Hugnes som Sunniva og Lars Klevstrand som Olav Tryggvason.

kr 139

Norges første helgen

Må korsets tre slå rot er en frisk og betagende musikalsk fortelling med tekst av Eyvind Skeie og musikk av Odd Johan Overøye, og hovedverket på denne CD-debuten. Irsk-inspirert musikk møter norske toneganger i Overøyes komposisjon, som skildrer historien om St. Sunniva. Sunniva var den gudfryktige kongsdatteren som måtte flykte fra Irland for å slippe unna giftermål med en ond hedensk konge. Hun rømte over havet med noen trofaste munker og kom i land på øya Selja. Her ble de fremmede sett på med misstro av den lokale befolkning, og Håkon Jarl og hans menn gikk til angrep på Sunniva.

Dette er Nidarosdomens Jentekors CD-debut, og det er et meget spenstig prosjekt de kommer med. Her spenner uttrykket fra enkle og nydelige stykker for kor alene, til dramatiske høydepunkter hvor korets klang utvides med elektriske gitarer, orgel og slagverk. De har også fått med seg flotte solister, med blant annet Ingeborg Hugnes som Sunniva og Lars Klevstrand som Olav Tryggvason.

Les mer

Jentekoret er et relativt nytt tilskudd i det rike musikklivet i Nidarosdomen. Ikke desto mindre har de allerede hatt ulike konserter både alene og i samarbeid med blant andre Trondheim Symfoniorkester. Under prinsessebryllupet 24. mai var jentekoret spesielt i fokus da de sang «Lær meg å kjenne dine veie» sammen med Sissel Kyrkjebø.

Historien om St. Sunniva

Må korsets tre slå rot er en frisk og betagende musikalsk fortelling med tekst av Eyvind Skeie og musikk av Odd Johan Overøye, og hovedverket på denne CD-debuten. Irsk-inspirert musikk møter norske toneganger i Overøyes komposisjon, som skildrer historien om St. Sunniva.

Sunniva var den gudfryktige kongsdatteren som måtte flykte fra Irland for å slippe unna giftermål med en ond hedensk konge. Hun rømte over havet med noen trofaste munker og kom i land på øya Selja. Her ble de fremmede sett på med misstro av den lokale befolkning, og Håkon Jarl og hans menn gikk til angrep på Sunniva. Sunniva og munkene samlet seg til bønn i en hule, og bønnesvaret kom i form av store stener som stengte huleinngangen for angriperne. 100 år etter fant Olav Tryggvason Sunnivas levninger uskadde. Kongen lot bygge en kirke på Selja, og Sunniva fikk helgenstatus.

Lars Klevstrand |Nidarosdomens Girls’ Choir |Odd Johan Overøye

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662090457

Katalognummer: PPC9045

Priskategori : CD